Foto: Clubul Feroviar

PLanul Național de Redresare și Reziliență a ajuns la Bruxelles, însă pe cât de frumos, bun și perfect îl prezintă cei din coaliția de guvernare, pe atât de multe critici continuă să fie aduse din partea opoziției. În special din partea social democraților, iar azi încă o dată de la europarlamentarul Victor Negrescu, care scrie despre vulnerabilitățile PNRR „de la firul ierbii”, dat fiind că azi Parlamentul European a dezbătut planurile de redresare și reziliență propuse de statele membre.

Eurodeputatul Victor Negrescu a avut chiar și o intervenție – se arată într-un comunicat de presă al PSD, vorbind atât la modul general, cât și aplicat, pe situația României.

Din punctul de vedere al europarlamentarului, „planul propus de Guvernul de dreapta în România promovează o agendă anti-socială și măsuri de austeritate care nu au fost cerute de Uniunea Europeană”, se arată în comunicat.

În comunicat se mai arată că „anumite guverne au transformat planurile în agende politice naționale și au evitat dialogul și consultările reale cu partenerii sociali, societatea civilă, autoritățile locale sau Parlamentele naționale” și că, din păcate, nu s-au axat pe investiții în educație sau pe sprijinirea IMM-urilor.

În România, guvernarea de dreapta a politizat planul propunând o agendă de austeritate cu înghețări de pensii și salarii, cu posibile creșteri ale taxelor și reforme anti-sociale și împotriva mediului. Au spus chiar că Uniunea Europeană le-a impus acest lucru. Nu putem să ignorăm astfel de probleme.

Avem două luni pentru a rectifica toate aceste greșeli. Avem nevoie de un plan coerent și astăzi reiterăm dorința Parlamentului European de a ajuta toate statele membre la realizarea acestui nou mecanism european în interesul cetățenilor” a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Articolul precedentAlin Stoica, la aceeași masă cu Armand și Romprest
Articolul următorLocuitorii din zonele urbane poluate pierd până la patru ani din viață