Sursa foto: Facebook/ Captură video

Ministrul Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, pare a nu avea planuri la rotativa guvernamentală, față de alți colegi de-ai săi.

Ministerul Justiției, condus de Predoiu, este pe lista ministerelor care ar trebui cedat PSD, însă în ultimele săptămâni au fost discuții potrivit cărora până la rotativă se mai modifica anumite aspecte din protocol.

Aseară, fiind chestionat în legătură cu scenariile existente, Predoiu nu s-a arătat dornic să își continue activitatea la Ministerul Justiției. Afirmațiile au fost făcute la Prima News, potrivit Știri pe Surse, când, referitor la vreun plan de a păstra portofoliul Justiției, acesta a răspuns „Nu am astfel de dorinţe”.

Chiar și așa, Predoiu a lăsat cumva și puncte de suspensie: „Sunt în mandat la minister, sunt concentrat 100% pe ce fac. Vom vedea după”.

Am o dorinţă să fiu totdeauna omul potrivit la locul potrivit.

Altă dorinţă nu am şi oricât de populist ar suna nu am o jenă să spun pentru că eu cred în povestea asta, am intrat în politică dintr-o plăcere, plăcerea de a lăsa lucruri făcute în urmă. Asta e ideea serviciului public”, a explicat ministrul Predoiu, potrivit sursei citate.

Cu toate acestea, Predoiu a admis că, în ciuda faptului că a deținut portofoliul Justiției de câteva ori, în diferite legislaturi, a avut și perioade în care „s-a pierdut” și, practic, nu a mai avut șansa de a lăsa lucruri în urmă.

Sunt de acord că o vreme câţiva ani am fost în planul doi al politicii. A fost o consecinţă a unor evenimente politice începând cu alegerile de la Bucureşti unde am intrat în campanie cu o săptămână, două înainte să se facă alegeri pentru că a fost o deficienţă de management la vârful PNL (…).

A fost un lanţ de consecinţe şi de management, dar şi al candidaţilor care m-a adus în postura ca cu două săptămâni înainte de alegeri să schimbăm al patrulea candidat. Era evident că şansele sunt minimale, dar mi-am asumat acest lucru.

Nu ştiu dacă am procedat bine din punctul de vedere al carierei mele, dar mi-am zis că pentru partid aia trebuie să fac, sa salvăm cumva obrazul”, a mai explicat Predoiu.

Articolul precedentCe se va întâmpla în salubrizarea din Târgu Mureș după ce câștigătoarea licitației, Brantner SA Cluj, a fost expulzată de monopolul firmelor locale?
Articolul următorIon Iliescu, despre democrație: „O construcție nu doar civică sau socială, ci și instituțională”