Asistăm la cea mai intensă campanie electorală din ultimii 30 de ani. Niciodată nu a fost o bătălie mai aprigă decât acum. Fiecare candidat încearcă să-și convingă votanții că el este mai bun decât celălalt. Campania electorală pentru Primăria Capitalei s-a transformat într-un veritabil maraton, cu candidați care pun totul pe masă pentru a câștiga încrederea bucureștenilor. Anul acesta vom asista la un adevărat test al rezistenței, voinței și convingerilor fiecărui candidat.

Nicușor Dan s-a metamorfozat din pixel în persoană fizică

Nicusor Dan – Foto zin.ro

Nicușor Dan, cel care până acum era prezent în formă de pixel, a luat formă fizică și a ieșit din birou. Încearcă din răsputeri să recupereze cei trei ani în care mai degrabă nu a comunicat, iar atunci când a făcut-o, a fost puțin și prost.

Este din ce în ce mai prezent fie în parc, fie pe șantier. Se vede însă de la o poștă faptul că strada îi este total străină și împotrivă. Este greu să simulezi plăcere dacă nici antrenament nu ai. Cu un zâmbet care e mai aproape de grimasă intră în vorbă (atât cât se pricepe) cu tot felul de oameni. Încearcă să-și dea cu părerea despre cât ar trebui să fie venitul bucureșteanului pentru o viață decentă în orașul păstorit de el. Ne-a dat căldură când afară erau deja 20 de grade pentru că noi să fim convinși că el nu stă! E greu să recuperezi anii în care ai fost ca un pixel.

Chirurgul milionar vrea și el Primar General

Catalin Cirstoiu

Pe de altă parte, candidatul de sacrificiu pare că ar vrea să iasă din anonimat însă nu-i prea iese. Încearcă să ne convingă că el merge cu metroul de mai multe ori pe an. Pe mine nu m-a convins. Să lași șoferului eleganța și confortul BMW-ului X6 că să mergi cu metroul…mmm…nu știu câți dintre noi am face-o.

Și s-a mai și lăsat fotografiat în metrou. Păcat! Cel mult, pozele publicate stârnesc milă privitorului avizat, și râsul în general. Sunt o grămadă de întrebări cu privire la candidatura lui, întrebări la care nu cred că vom afla răspunsurile vreodată. Este străin de orice fel de comunicare electorală, de orice este în afara ariei lui de interes și confort.

Strada, așa cum majoritatea dintre noi o știm pare să-i fie dușman și nu aliat. Unde mai pui și faptul că joacă la impuse cu privire la șefii de campanie. Păi din start omul trebuia să-și pună niște semne de întrebare vis-a-vis de ei. Gabrilea Firea care a vrut să fie din nou Primar General? Și care a mulțumit ”primarilor care fac imposibilul posibil”?

Sebastian Burduja care și el și-a anunțat intenția de a intra în bătălia pentru primărie? Serios? Cu astfel de șefi de campanie, degeaba se supără pe noi că-i spunem că este și va rămâne prea mic pentru o bătălie așa de mare. Dar să (mai) așteptăm, zic…

Popescu Piedone promite să nu dezamăgească

Cristian Popescu Piedone

Cristian Popescu Piedone este singurul care pare că se simte precum peștele în apă pe străzi. El provine din stradă, el acolo și-a făcut ucenicia. Știe să vorbescă și cu muncitorul, și cu administratorul de bloc, și, culmea (Marcel Ciolacu) și cu profesorul. Popescu Piedone este în momentul ăsta precum coca, care a fost plămădită 30 de ani. Crește! Și, cam tot ce atinge Piedone crește!

Este locomotiva de care un oraș părăsit are nevoie. Nu o spun eu, o spun sondajele. Omul este pe stradă de dimineață până seara, chiar și în weekend-ul în care ceilalți se odihnesc. Este o bătălie cu final anunțat! Nu, nu o să fie surprize atât timp cât dracii nu își bagă coada. Doamne ajută!

Foto Facebook și arhiva zin.ro

VIASorin PREDA
SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedentCampania electorală în Sectorul 1. Andrei Chiliman și George Tuță, la braț prin sector
Articolul următorSuspiciuni de fraudă la Primăria Sectorului 1
Senior partner Ziarul de Investigatii