Orașul distrus- Mariupol. Sursa foto: Facebook/CGTN
Orașul distrus- Mariupol. Sursa foto: Facebook/CGTN

Emmanuel Macron a dat detalii cu privire la conversațiile avute cu liderul de la Kremlin.

Președintele Franței s-a declarat, nu pentru prima dată, revoltat și dezamăgit de orice încercare de dialog.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a vorbit, joi, despre un dialog ingrat şi „cinismul la ordinea zilei cu ocazia fiecărei discuţii” cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Emmanuel Macron a precizat că a primit „un refuz explicit” la o operaţiune umanitară la Mariupol, notează AFP, citat de Știri pe Surse.

Emmanuel Macron, despre conversațiile cu președintele Rusiei: ”Cinismul este la ordinea zilei”

Acest rol de dialog cu preşedintele rus este ingrat. Petrec ore întregi discutând. Cinismul este la ordinea zilei, cu ocazia fiecărei discuţii. Nu este niciodată ceva plăcut. Dar este datoria mea”, le-a răspuns președintele Franței cititorilor jurnalului francez Le Parisien, informează Agerpres.

În ceea ce privește o posibilă stopare a războiului, șeful statului francez s-a arătat pesimist, declarând că nu crede într-o schimbare în bine, nu înainte de mijlocul lunii mai.

Partea rusă este pregătită să desfăşoare coridoare umanitare în orice direcţie cât mai curând posibil şi să asigure evacuarea în siguranţă a civililor”, a asigurat Ministerul Apărării de la Moscova.

Potrivit lui Emmanuel Macron, ”puterea rusă alege oamenii care ies pentru a-i duce în Rusia”

Deci nu este o operaţiune umanitară. Franţa propune un coridor, cu Crucea Roşie Internaţională. Rusia îl refuză: asta o izolează diplomatic. Când Franţa propune o operaţiune umanitară la Mariupol şi există un refuz explicit din partea preşedintelui rus, cel puţin lucrurile sunt clare”, a adăugat Macron.

Conform sursei citate, armata rusă şi aliaţii săi separatişti asediază Mariupol de săptămâni întregi şi se confruntă cu o rezistenţă ucraineană înverşunată. Situaţia umanitară de acolo este catastrofală, potrivit ambelor părţi, iar oraşul este în mare parte în ruine.

Sursa foto

Articolul precedentRusia rămână fără opere de artă în valoare de milioane de euro
Articolul următorPreședintele Germaniei își cere scuze față de comunitatea romă. Ce mesaj le-a transmis
Jurnalist full-time / Pesimist part-time