Sursă foto: Facebook/Emilia Șercan
Sursă foto: Facebook/Emilia Șercan

Sâmbătă, 9 aprilie, mai multe asociații și organizații vor protesta în fața Ministerului Afacerilor Interne, în semn de solidaritate cu Emilia Șercan, cea care a demonstrat că lucrarea de doctorat a lui Ciucă a fost plagiată.

Jurnalista a acuzat o campanie de intimidare și hărțuire, imediat după ce a publicat investigația referitoare la teza de doctorat a premierului.

Aceasta a acuzat Poliția Română că a scurs către un site o probă pe care ea a depus-o în dosarul amenințărilor primite după publicarea investigației.

Se cere demisia ministrului de Interne Lucian Bode

Protestul anunțat va avea loc sâmbătă, la ora 17:00, iar protestatarii vor cere demisiile ministrului Lucian Bode, a lui Nicolae Ciucă și șefului Poliției Române, Benone-Marian Matei.

Potrivit manifestului protestului, cei trei oficiali „au ignorat recenta campanie de intimidare și ponegrire publică a jurnalistei Emilia Șercan.”

„(…) mai grav, scurgerea de probe dintr-o anchetă penală în curs chiar din cadrul Poliției Române. Au dat astfel un semnal că instituții chemate să apere interesele cetățeanului se întorc împotriva lui fără să fie sancționate prompt. Considerăm că siguranța jurnalistei este pusă în pericol, la fel ca libertatea de exprimare a presei și a oricărei voci critice din țara noastră”, se arată în manifest, informează G4media.

Reamintim că 160 de profesori universitari, jurnaliști și scriitori au semnat un apel de solidarizare cu jurnalista Emilia Șercan.

”Emilia Șercan este un model pentru mulți dintre noi. Suntem alături de ea și privim cu îngrijorare și foarte mare atenție desfășurarea evenimentelor, cerând autorităților statului să protejeze libertatea de exprimare și siguranța cetățenilor României”, se arată în apel.

Executivul a anunțat că vor începe investigațiile vizând orice formă de amenințare la adresa jurnaliștilor, precizând că susține total libertatea presei.

Citește și: Emilia Șercan: ”Am decis să vorbesc public despre operațiunea de intimidare a cărei țintă sunt”

Articolul precedentIași: 4 copii, diagnostricați cu meningită, se află internați în stare gravă
Articolul următor(VIDEO) Carnagiu: Zeci de civili au fost uciși, cu rachete, în gara Kramatorsk
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.