Sursa Foto: business2community.com

Investigații privind posibile înțelegeri și practici legate de fixarea preţurilor de vânzare derulate de Consiliul Concurenței la patru retaileri de produsele electronice și IT&C din țară, existând bănuieli că au se practică anumite înțelegeri de aceștia. Consiliul Concurenței a dezvăluit că a efectuat inspecții inopinate la sediile companiilor Samsung Electronics România SRL, Altex România SRL, Flanco Retail SA și Dante Internațional SA – care administrează eMAG.ro.

Din ce a comunicat oficial instituția, investigația are legătură cu relația dintre compania Samsung Electronics România SRL și cei trei partenerii menționați mai sus, pe partea de vânzări on-line.

Momentan, totul e în stadiul de anchetă, însă Consiliul Concurenței mai arată că a existat o sesizare care a stârnit semne de întrebare. Totodată, parte din anchetă a fost deja încuviințată de instanță.

Investigația a fost declanșată pe baza informațiilor primite pe Platforma Avertizorilor de Concurență. Samsung Electronics România SRL este subsidiara locala a grupului Samsung, un producător și distribuitor mondial de produse electronice și produse de tehnologia informațiilor.

Altex și Flanco comercializează on-line și prin intermediul unor rețele naționale de magazine o gamă largă de produse din categoria electronicelor și IT&C, electrocasnice si multimedia. Dante administrează platforma on-line eMAG.ro, prin intermediul căreia comercializează o gamă largă de produse, echipamente și componente IT, electronice, electrocasnice etc.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor. Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate”, a comunicat Consiliul Concurenței.