Consilierii din cadrul Primăriei Sector 1 s-au întâlnit astăzi pentru a analiza mai multe proiecte care vizează măsuri de sprijin pentru combaterea efectelor coronavirusului. Pe lângă acestea, consilierii locali au aprobat în unanimitate, numărul și cuantumul burselor de merit, de performanță, de studiu și burselor de ajutor social pentru elevii de la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar, pentru semestrul al II-lea al anului școlar 2019-2020, urmând ca în perioada următoare să fie repartizate sumele aferente către unitățile de învățământ.

În ceea ce privește achiziția de echipamente medicale pentru combaterea pandemiei de COVID-19, consilierii au căzut de acord că propunerile primarului Daniel Tudorache sunt întemeiate, astfel că toate au fost aprobate de Consiliul Local.

Este vorba despre o unitate mobilă CT, dotată cu soft specializat în detectarea infecțiilor cu coronavirus, care urmează a fi achiziționată la recomandarea Institutului Matei Balș, dar și dotarea cu echipamente absolut necesare a mai multe spitale aflate în administrarea Primăriei Sector 1.

Opt ventilatoare medicale vor merge la Secția ATI – Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, 20 la Secția ATI – Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, alte 20 ventilatoare la Secția ATI – Spitalul Clinic de Urgență “Elias”, plus încă două la Secția ATI – Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice.

Totodată, vor fi achiziționate 30 monitoare funcții vitale, 30 de injectomate, 30 de infuziomate, 20 lampi dezinfecție UV, 10 nebulizatoare și un aparat pentru dezinfecție UV – toate pentru Spitalul Clinic de Urgență Floreasca. Tot pentru Spitalul Clinic de Urgență Floreasca va fi achiziționat un aparat de testare Real Time PCR.

Pentru ATI – Spitalul Clinic de Urgență „Elias” vor fi achiziționate 10 paturi, o stație centrală + 10 monitoare funcții vitale și un ansamblu 4 injectomate + infuziomat grupate în sistem LINK.

Articolul precedentAvertizare de la Gabriela Firea in problema poluarii Bucurestiului: „CSAT-ul trebuie sa intervina!”
Articolul următorPachete pentru persoanele vulnerabile, cumpărate din bugetul CSMB și din donații