Primarul general al Capitalei face un apel serios la Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, dupa ce azi in Bucuresti din nou au aparut probleme cu fumul incendiilor. Mai multi bucuresteni au reclamat inca de dimineata ca aerul este irespirabil, din cauza unui puternic miros de cauciuc sau de plastic ars. Gabriela Firea atrage atentia ca cei de la Ministerul Mediului nu isi fac treaba, in ciuda numeroaselor sesizari.

CSAT-ul trebuie sa intervina! Populatia este pusa in pericol! Am avut rabdare si am asteptat o explicatie verosimila din partea Guvernului, prin Ministerul Mediului! Nu am iesit imediat cu declaratii publice. Dar, in lipsa unor informari corecte si, mai ales, a unor masuri concrete pentru prevenirea unor astfel de “accidente” de poluare, care ne omoara incet dar sigur, ma vad nevoita sa apelez la cel mai important for care vegheaza siguranta cetatenilor.

Cum poti sa te numesti Minister al Mediului si ieri sa postezi pe FB, palid, fara nicio ingrijorare, ca e un incendiu de vegetatie prin Ilfov, pe la Peris, si sa nu trimiti controale si verificari drastrice in zona? Unde e ministrul? De ce nu e pe teren?? Iar azi vii nonsalant, tot pe FB, sa spui ca arde o fosta ferma de porci de la Peris. Care, iata, a poluat jumatate si Ilfov si aproape tot Bucurestiul!

Este strigator la cer! Se musamalizeaza ceva! Este cineva acoperit! Se intampla ceva necurat si Garda de mediu, care apartine de Ministerul Mediului, sigur stie si nu comunica cinstit cetatenilor!

Exact cum au mintit si cand a poluat extrem un CET, prin arderea pacurii. Intai au negat ca s-a ars vreun fir de pacura. Dupa ce am iesit public cu documente care atestau la milimetru cate tone de pacura s-au ars, in ce zile, si la ce ore, au fost nevoiti sa recunoasca.

Nu mai este suficienta doar demisia sau demiterea ministrului mediului!

Asta este mana criminala acoperita de guvern! Si trebuie luate masuri ferme in consecinta! Daca cetatenii din Bucuresti si din Ilfov se mai pot considerati aparati de institutiile statului.

Daca nu, punem toti mainile pe piept si asteptam apocaliptic sa ne ia. Eu refuz acest din urma scenariu!”, scrie primarul Firea.

Articolul precedentPrimăria Sectorului 1 ajută persoanele vârstnice. Cei care au nevoie de sprijin au la dispoziție și două numere de telefon
Articolul următorȘedință în vremea coronavirusului în Sectorul 1. Consilierii au aprobat achiziția de echipamente medicale