Advertisement

Primăria Capitalei îi ajută pe seniorii din București pentru a trece cu bine peste pandemia de coronavirus. La nivelul Capitalei se desfășoară o amplă campanie „door to door”, bunicii urmând să primească alimente de bază, dar și produse de igienă, toate cumpărate din bugetul Centrul pentru Seniori al Municipiului București și din donații. Toți cei care au nevoie de ajutor pot suna la unul dintre cele șase numere de telefon puse la dispoziție de autorități.

În București, nimeni nu este lăsat singur: Primăria Capitalei asigură pachete de bază pentru sute de persoane vârstnice care au nevoie de sprijin: cei cu pensii mici, singuri/ fără aparținători, cu probleme grave de sănătate sau diferite forme de handicap.

Am participat, alături de colegii de la Centrul de Seniori al Municipiului București, la demararea acțiunii de distribuire a pachetelor care conțin alimente de bază precum orez, făină, mălai, paste, cartofi, conserve, dar și produse pentru protecție, atât de necesare în această perioadă: dezinfectanți, măști, mănuși. Beneficiarii pachetelor pot fi siguri de igiena acestora, toate cutiile sunt dezinfectate.

Pachetele, alcătuite după modelul internațional, aplicat și de Crucea Roșie în perioadele dificile, au fost achiziționate din bugetul CSMB și din donații de la diferite companii sau ONG-uri.

Centrul pentru Seniori ține legătura cu mii de vârstnici, pentru a vedea care sunt nevoile lor și poate fi contactat la următoarele numere de telefon:
0785.199.197
0784.153.108
0762.337.436
0786.251.696
0785.211.439
0761.336.399
”, scrie Gabriela Firea, primarul Capitalei.

Advertisement
Articolul precedentȘedință în vremea coronavirusului în Sectorul 1. Consilierii au aprobat achiziția de echipamente medicale
Articolul următorPrimarul Tudorache, dezvăluiri: „Se fac presiuni asupra mea, să închei un nou contract de depozitare cu… Groapa de gunoi Iridex!”