Cristian Diaconescu este într-un conflict direct cu noua conducerea a PMP, după ce acesta se recomandă, în continuare, președintele partidului. Noua echipă va depune o plângere penală împotriva lui pentru fals în declarații.
„Deși membrii PMP au ales, în cadrul Congresului din 19 februarie a.c., în mod statutar și cu majoritate de voturi, o nouă conducere și, implicit, un nou președinte al PMP, domnul Cristian Diaconescu continuă să își aroge funcția de președinte al partidului”, au precizat reprezentanții PMP pe o rețea de socializare.
De asemenea, aceștia susțin că Diaconescu nu poate accepta faptul că a pierdut conducerea partidului și se prezintă atât în demersurile oficiale, cât și în postările de pe social medica președintele PMP.
„Hotărârea Congresului PMP din data de 19 februarie 2022 prin care a fost aleasă noua conducere a formațiunii rămâne în vigoare”
„Subliniem faptul că organismul suprem de conducere al PMP, care exprimă voința democratică a partidului este Congresul, iar hotărârile sale intră în vigoare din momentul adoptării lor. (…) PMP își desfășoară activitatea potrivit prevederilor legale și statutare ce guvernează activitatea partidelor în România și este condus de persoanele și organismele de conducere alese la congres”, arată PMP într-o postare pe Facebook.
În urmă cu o zi, Cristian Diaconescu a anunțat că nu recunoaște Congresul Extraordinar în urma căruia europarlamentarul Eugen Tomac a fost ales președintele PMP. Acesta susține că el este, în continuare, liderul partidului, precizând că a contestat toate deciziile luate de noua conducere, dispozițiile date fiind nule.
„Asigur Organizaţiile aflate pe lista neagră a deja cunoscutei grupări cu veleităţi de conducere, precum şi pe liderii acestor Organizaţii, că nu pot fi ţinta vreunei măsuri luată de “structura” amintită. Din două motive calităţile şi funcţiile acestor persoane, în CEN şi CN, nu mai există, locurile lor rămânând vacante și orice nouă structură de conducere – stabilită ca urmare a unui “Congres” contestat atât ca organizare, desfăşurare şi producere a efectelor – se află în IMPOSIBILITATEA de a dispune, pentru că aceasta NU EXISTĂ”, a precizat Diaconescu pe o rețea de socializare.