Deputatul Adrian Miutescu, foto psnews.ro

Gheorghe Adrian Miuțescu, deputat liberal și președinte al PNL Argeș, a reușit performanța de a apărea în Monitorul Oficial, aseară.

Nu cu vreo numire sau distincție, ci vizavi de dosarul penal în care Direcția Națională Anticorupție îl cercetează, în legătură cu mai multe angajări pe care le-a „orchestrat” anul trecut și anul acesta în județul pe care îl reprezintă cu mândrie… liberală.

Ieri, Camera Deputaților a adoptat o hotărâre prin care procurorii au mână liberă să facă acte procedurale, iar ulterior actul normativ a fost publicat în MOf:

Articol unic. — Camera Deputaților încuviințează percheziția privind pe domnul deputat Adrian Gheorghe Miuțescu în Dosarul nr. 35/P/2021 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești.

Această hotărâre a fost adoptată de Camera Deputaților în ședința din 6 decembrie 2021, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constituția României, republicată”.


Miuțescu este suspect că și-a numit mai mulți apropiați la Poșta Română, Protecția Consumatorului și Inspectoratul Școlar Argeș, fiind cercetat pentru opt infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

În același dosar mai sunt cercetați Gelu Tofan – președinte PNL Pitești și viceprimar al municipiului Pitești, sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, Cristian Mitrofan – vicepreședintele PNL Argeș, sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, și Ovidiu Chiru, comisar superior la Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș, pentru instigare la una dintre infracțiunile reținute în sarcina primului suspect menționat.

Articolul precedentMircea Geoană acuză dezinformări pe tema Covid din partea Rusiei
Articolul următorVoiculescu: „Nu există nimic, nu numai de natură penală, dar de natură profesională care cu adevărat să poată fi pus în cârca USR”