Voiculescu: „Nu există nimic, nu numai de natură penală, dar de natură profesională care cu adevărat să poată fi pus în cârca USR”

Marcel Ciolacu a afirmat că USR trebuie să răspundă penal pentru gestionarea pandemiei

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a răspuns acuzațiilor venite dinspre Marcel Ciolacu, în privința gestionării defectuoase a pandemiei, pentru care se așteaptă la răspundere penală din partea miniștrilor USR, Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Vald Vociulescu a afirmat, pentru RFI, că declarația lui Ciolacu nu este decât un „discurs politic mizerabil”, mai mult, că nu are ce să își reproșeze în privința  activității sale la Ministerul Sănătății, subliniind că în timpul mandatului său au fost făcute corecții la deciziile ce prevedeau să existe spitale exclusiv Covid, decizii luate în timpul guvernării lui Ludovic Orban.

„Domnul Ciolacu păstorește un partid care a dat trei miniștri PSD și toți trei au fost penali (n.r. Sorina Pintea, Nicolae Bănicioiu și Florian Bodog), dacă ne uităm doar la ultimii ani, așa că da, e posibil ca dumnealui în mod real să nu creadă că există și altfel de oameni în România. Cealaltă variantă este aceea a unui discurs politic mizerabil pe care îl auzim în special de la PSD și PNL și anume ideea că toți sunt la fel”, a afirmat Voiculescu, la RFI.

Acesta a precizat că „nu există nimic, nu numai de natură penală, dar de natură profesională care cu adevărat să poată fi pus în cârca USR, adică a mea sau a Ioanei Mihăilă, apropos de mandatele noastre extrem de scurte”, subliniind că de fiecare dată a atras atenția asupra lucrurilor care trebuia să se întâmple. De altfel, singurele lucruri pe care și le poate reproșa, din perioada în care a deținut portofoliul Sănătății, sunt cele de „încredere față de Florin Cîțu și încredere într-o coaliție care în fapt nu avea nici un moment interesul românilor în prim-plan, ci cu totul altele”, a mai spus Voiculescu.

De asemenea, fostul ministru a afirmat că „deciziile de a închide spitalele penru pacienții non-Covid și de a face o chestiune unică în lume, de a avea exclusiv spitale Covid și non-Covid a fost a Guvernului PNL – Orban. Decizia a fost corectată prin ordinul semnat de Andreea Moldovan (n.r. secretarul de stat în MS) și de mine, așa încât și cei cu boli cronice să aibă acces sustenabil la serviciile medicale”, a mai spus fostul ministrul al Sănătății.    

„Să te uiți în oglindă”

Pe lângă acuzațiile aduse miniștrilor USR, Marcel Ciolacu are și un sfat important pentru cei care ocupă funcții înalte. „Văd că tot mai scot capul de parcă nu au fost la guvernare. Tot ce s-a întâmplat în sistemul de sănătate şi nu numai cu Covid-ul, neaccesul bolnavilor cronici la sistemul de sănătate şi altele eu sper să răspundă penal pentru aceste lucruri. Am văzut că în Franţa au început pentru că nu numai corupția ucide, dar şi incompetența şi neglijența”, a declarat Ciolacu, subliniind că atunci când „îţi asumi asemenea demnități trebuie să te uiți în oglindă dacă faci faţă sau nu mai ales în momente atât de grele pentru România”.

Ciolacu atacă USR. „Sper să răspundă penal”

Articolul precedentDeputatul Miuțescu are o hotărâre cu numele său, publicată în Monitorul Oficial: procurorii DNA, liberi să treacă la percheziții
Articolul următorMinistrul Agriculturii nu susține „legea porcului”