Președintele PSD Marcel Ciolacu (foto Hotnews)

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a explicat, la Antena 3, de ce românii au atât de puțină încredere în autorități, iar astăzi o majoritate covârșitoare, 82% cred că România se îndreaptă spre o direcție greșită, potrivit unui sondaj Avangarde. De altfel, momentul intrării PSD la guvernare este unul extrem de dificil, privind aceste cifre, însă în ceea ce privește intenția de vot, social democrații se află pe primul loc, cu 40%, în timp ce liberalii au coborât la 18%, iar cei de la USR sunt la numai 11%, cu patru procente sub AUR, surpriza din urmă cu un an.

„Noi am stat 50 de ani sub comunism. E normal că avem o repulsie în a ne mai spune cineva ce trebuie să facem. De la început trebuia clădit acest parteneriat ca oamenii să aibă încredere în autorități”, a precizat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

De altfel, social democratul consideră că abordarea pe care autoritățile române au avut-o în timp campaniei de informare privind vaccinarea a fost una eronată, motiv pentru care aceasta nu și-a atins scopul, iar campania de vaccinare, deși a avut un start fulminant, pe parcurs s-a înpotmolit tot mai des. În urma unor discuții cu ambasadori ai statelor nordice, Marcel Ciolacu a înțeles care a fost abordarea acestora, prin explicarea reacțiilor adverse și abia apoi ce înseamnă vaccinarea, în timp ce în România a fost o neîncredere în autorități. Mai mult, modul în care USR, care a deținut portofoliul Sănătății, a fost unul inadmisibil.

„Văd că tot mai scot capul de parcă nu au fost la guvernare. Tot ce s-a întâmplat în sistemul de sănătate şi nu numai cu Covid-ul, neaccesul bolnavilor cronici la sistemul de sănătate şi altele eu sper să răspundă penal pentru aceste lucruri. Am văzut că în Franţa au început pentru că nu numai corupția ucide, dar şi incompetența şi neglijența”, a declarat Ciolacu, subliniind că atunci când „îţi asumi asemenea demnități trebuie să te uiți în oglindă dacă faci faţă sau nu mai ales în momente atât de grele pentru România”.

Cât privește certificatul Covid, Marcel Ciolacu este de părere că „trebuie o lege, nu neapărat certificat verde, predictibilă și științific să se demonstreze de ce trebuie luate măsuri”, mai mult, că cel mai îndreptățit să vorbească o asemenea lege este ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Centre mobile de vaccinare, destinate mediului rural

Articolul precedentManipulare pe toată linia. Cu datorii imense către firma de salubritate Brai Cata, administrația din Hunedoara bagă panică în populație
Articolul următorMarian Neacșu, susținut necondiționat de PSD