foto cu caracter ilustrativ

După ce operatorul de salubritate din Hunedoara, BRAI-CATA, a anunțat că nu mai poate ridica gunoiul oamenilor, deoarece are conturile blocate chiar de Consiliul Județean(CJ) Hunedoara, duminică, 5 decembrie, autoritățile s-au întâlnit pentru a solicita „stare de alertă” din cauza deșeurilor care vor rămâne neridicate.

În comunicatul de presă, Prefectura Hunedoara transmite, însă, doar o parte a acestei „crize”, generată, de fapt, de primăriile care au datorii imense către firma de salubritate BRAI-CATA.

Iată cum se disculpă autoritățile din Hunedoara. Se bagă panică în populație

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va solicita acordul Ministerului Afacerilor Interne pentru declararea stării de alertă. Imediat ce acesta va fi obținut, printr-o hotărâre a C.J.S.U. Hunedoara va fi declarată stare de alertă pentru cele 61 de localități. Precizăm că Unitățile Administrativ Teritoriale care fac parte din A.D.I. ”Sistemul integrat de gestionare a deșeurilor județul Hunedoara nu sunt responsabile de situația creată”, transmite Prefectura Hunedoara, fără a detalia care sunt soluțiile pentru a depăși această „stare de alertă”.

Ce nu spun autoritățile din Hunedoara. Iată cum s-a ajuns la neridicarea gunoiului

„Precizăm faptul că actuala situație este determinată exclusiv de către unitățile administrativ-teritoriale din Aria de Delegare BRAD/ HAȚEG/ CENTRU, care, prin maniera în care au înțeles să-și îndeplinească obligațiile de achitare a contravalorii serviciului prestat la utilizatorii fără contract, au făcut imposibilă suportarea obligațiilor contractuale de către subscrisa societate.

Acestea au refuzat achitarea facturilor emise cu titlu de contravaloare serviciu prestat la utilizatorii fără contract, în momentul în care aceste facturi au fost puse în executare, iar legalitatea emiterii lor a fost consființită inclusiv de către instanțele de judecată (prin încuviințarea executării silite și respingerea contestațiilor la executare), au declarat în mod fals unităților de trezorerie și unităților bancare că nu există disponibilități bănești pentru realizarea executării. Acest aspect a fost adus de către subscrisa societate la cunoștința autorităților competente în verificarea modului în care bugetele locale au fost utilizate, urmând ca aceste autorități să ia măsurile care se impun”, a arătat SC BRAI-CATA SRL în notificările transmise autorităților.

În realitate, BRAI-CATA nu a putut plăti redevența tocmai pentru că primăriile din aria de delegare au datorii către această companie în valoare totală de  13.986.645,27 de lei

Potrivit surselor noastre autorizate, autoritățile din Hunedoara se pregătesc să introducă în județ o companie care și-a „încercat” norocul și la Cluj.

Ziarul de Investigații va relata cum au ajuns deșeurile să capete iz politic.

Citește și: Consiliul Județean Hunedoara îi lasă pe oameni cu gunoiul la poartă

Articolul precedentRestricțiile „îngheață” conturile retailerilor din Germania
Articolul următorCiolacu atacă USR. „Sper să răspundă penal”
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”