Mircea Geoană / Foto: preluare B1TV

Mircea Geoană a vorbit aseară în calitate de secretar general adjunct al NATO despre ceea ce personal percepe ca fiind influențe negative din partea Rusiei în ceea ce privește adevărul despre coronavirus și tot ceea ce ține de pandemie.

Potrivit acestuia, nu doar în România ar exista ceva suspiciuni legate de dezinformări via Rusia, dezinformări care vin cumva la „pachet”, iar NATO, deși nu le acceptă, se lovește de un zid, întrucât nu există nicio punte de comunicare.

Declarațiile au fost făcute la Digi24, unde Mircea Geoană a abordat și alte teme legate de importanța NATO, asigurând cu fermitate că nu vor fi niciodată acceptate „linii roșii cu privire la un stat sau un altul”.

Mircea Geoană ar avea ceva experiență pe partea NATO, în condițiile în care a fost numit secretar general adjunct la data de 17 octombrie 2019, iar anul acesta s-a considerat că aportul său este important, astfel că mandatul i-a fost prelungit până în 16 octombrie 2023. Și, din ce a explicat acesta, amenințările din partea Rusiei sunt percepute ca fiind serioase, nu doar pe partea de dezinformare.

Există o avalanșă de dezinformare a Federației Ruse care vine către noi, în jurul COVID, în jurul altor probleme (…) ceea ce este intolerabil.

Observăm cu preocupare și amenințări de tip tradițional, sisteme de rachetă ultramoderne, amplasamente în diverse locații a unor sisteme avansate oarecum mai clasice, observăm cu îngrijorare folosirea ultimei generații de arme anti-satelit… (…) Din zona cyber, din zona spațiu, din zona dezinformare, din zona hibridă, din zona tradițională militară, din zona echipamente, inclusiv la nivel nuclear există o perioadă. (…)

Din păcate, dialogul între NATO și Federația Rusă este la un nivel foarte, foarte jos. Regretăm acest lucru. Avem un mecanism specializat, se numește Consiliul NATO-Rusia, care a fost înființat acum câțiva ani de zile, când s-a înființat printr-un Act fondator. (…)

Am propus de 4-5 ori, în mod oficial, eu, Federației Ruse să ne reîntâlnim în Consiliul NATO-Rusia să discutăm trei subiecte: Ucraina, ce se întâmplă post-Afganistan, pentru că este un subiect de interes și pentru Federația Rusă, și evident, să discutăm despre modul în care putem să ne informăm reciproc cu privire la exerciții militare. Suntem dispuși, foarte transparent, cum o facem de fiecare dată”, a arătat Geoană.

Articolul precedentCNSU: Noile măsuri de carantinare pentru persoanele care sosesc în România
Articolul următorDeputatul Miuțescu are o hotărâre cu numele său, publicată în Monitorul Oficial: procurorii DNA, liberi să treacă la percheziții