„Dr. Lana”, pe numele său Svetlana Serghei, femeia originară din Republica Moldova care timp de un an a efectuat operații estetice în România pretinzând că este medic, a fost pusă sub control judiciar de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București. Este acuzată de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi înşelăciune în formă continuată (10 acte materiale). În același dosar este cercetat și un alt suspect, pentru complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi complicitate la înşelăciune în formă continuată (10 acte materiale). Ancheta a demarat în forță săptămâna trecută, după ce au existat mai multe sesizări și reclamații din partea pacienților falsului medic, care reușise într-un an să își deschidă cabinete în București și Constanța. Aici, „Dr. Lana” făcea operații estetice: mărea buze, făcea operații proceduri de îndreptare a nasului și chiar reconfigura profilul facial, pentru prețuri începând cu câteva sute de euro.

Din probele administrate până în acest moment în cauză, s-a reţinut în sarcina inculpatei faptul că:
În perioada 18.11.2019 – prezent, a exercitat pe teritoriul României, fără drept, profesia de medic prin efectuarea în mod repetat de intervenţii chirurgicale estetice minim invazive în alte condiţii decât cele legale prevăzute de art. 385 alin. 1 din Legea nr. 95 din 14 aprilie 2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, respectiv fără avizul Colegiului Medicilor din România.

Cu complicitatea celuilalt inculpat cercetat în cauză, inculpata a indus în eroare zece persoane vătămate cu privire la calitatea sa de medic specialist în realizarea de proceduri minim invazive cu drept de liberă practică pe teritoriul României şi a efectuat acte medicale asupra acestora, respectiv: injectarea unui anestezic local, injectarea cu o seringă a buzelor în vederea introducerii acidului hialuronic, introducerea mai multor fire cu ace în zona mandibulei, sub piele, realizată de asemenea sub anestezie locală injectabilă, injectarea de botox în frunte, precum şi injectarea de acid hialuronic în zona nasului, obţinând totodată un folos patrimonial injust reprezentat de contravaloarea achitată pentru actele medicale, cu sume cuprinse între 150 de euro şi 1000 de euro pentru fiecare persoană vătămată.
Faţă de inculpata s-a instituit obligaţia de a nu desfăşura activitatea sau profesia în exercitarea căreia a săvârşit infracţiunea”, au comunicat procurorii.

Articolul precedentȘerban Nicolae mulțumește votanților că nu l-au trimis în Parlament
Articolul următorVotul pentru AUR este răzbunarea Diasporei