Votul Diasporei s-a dus către AUR. Deși rezultatele sunt surprinzătoare pentru mulți, numărul votanților este departe de a fi un număr mare: în jur de 500 de mii de patrioți care îl țin pe ”anti” în brațe.

AUR este anti Europa, anti Occident, anti măști, anti vaccin, anti libertate, anti familie altfel decât cea ortodoxă și tradițională.

Sunt cunoscuți doar pentru violențe, proteste, respectul și admirația față de Trump, teorii conspiraționiste și pupat de moaște.

Reprezintă varianta Partidului România Mare din anii 2000, urmăresc o alianță cu PSD-ul și o au ca lider pe Diana Iovanovici-Șoșoacă, ajunsă senator AUR de Iași. Românii au auzit de Șoșoacă datorită Facebook-ului, aceasta devenind o mică vedetă a internetului în 2020. A avut apariții după apariții, adunând adepți după adepți din momentul în care a început să militeze împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Ce este, de unde vine și ce vrea AUR, partidul de extremă dreapta care a ajuns de la puțin peste zero la pragul electoral

Ce afirmă liderii AUR: ”Nu suntem extremiști, dar suntem radicali! Suntem cu patrioții, nu cu globaliștii”.

Ce a gândit Diaspora: în condițiile în care s-a militat anti PSD, anti PNL, anti președinte, anti guvern, anti restricții și anti USR, Diaspora a pus ștampila pe cel care nu era nici PSD, nici PNL și nici USR. O răzbunare mică, devenită un scor uriaș.

În momentul de față au fost numărate 96% din voturile exprimate în străinătate, iar AUR este pe cale să învingă PNL și să se claseze pe locul 2 în preferințele românilor din Diaspora.

Cine este Diana Șoșoacă, viitor senator AUR

Pentru următoarele alegeri parlamentare, există următoarele 3 scenarii:

1. Scenariul Optimist: AUR dispare așa cum a apărut. Din neant, nemaireușind să adune voturile pentru Parlament.

2. Scenariul realist: AUR va aduna exact același număr de voturi pe care l-a adunat și în 2020.

3. Scenariul pesimist: AUR crește atât de mult, încât la următoarele alegeri parlamentare vom fi nevoiți să dăm cu ștampila pe PSD.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentFals medic din Republica Moldova, sub control judiciar pentru înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii
Articolul următorRomânii nu au votat, iar democrația nu se construiește pe lașități
Jurnalist full-time / Pesimist part-time