Gabriela Firea

După ce în vară, în plin scandal legat de „azilele groazei”, Gabriela Firea a făcut un pas în spate, dându-și demisia din funcția de ministru și renunțând la funcțiile politice din PSD, ieri colegii săi au primit-o înapoi cu brațele deschise.

Informația a fost confirmată inclusiv de Gabriela Firea, care arată că în Consiliul Politic Național PSD s-a decis cu unanimitate „revenirea în funcțiile politice de prim-vicepreședinte PSD și președintă PSD București”.

S-a întâmplat ieri, în ziua în care însă Ministerul Muncii a venit cu un comunicat referitor la rezultatele verificărilor dispuse în ceea ce privește anumite certificate false de handicap emise în județul Ilfov, iar în spațiul public au apărut ulterior speculații privind o posibilă implicare a Gabrielei Firea.

Din acest motiv, Firea a ținut să să asigure din nou că speculațiile nu au fundament real și că „prin alăturarea numelui meu și al soțului meu de subiectul extrem de grav al dosarelor sociale false din Județul Ilfov, arată o lipsă crasă de deontologie profesională, de informații elementare ale meseriei, ori o manipulare de proporții”.

Totodată, Gabriela Firea consideră că „asemenea fabricație” „nu apare întâmplător” chiar în ziua în care și-a reluat, de drept, funcțiile politice din PSD:

Nu există vreo legătură între mine, soțul meu, primăria orașului Voluntari sau domeniul educației copiilor în care lucrează sora mea și cazul dosarelor sociale falsificate! Acest lucru poate fi probat ușor văzând atribuțiile instituțiilor implicate sau solicitând informații din partea acestora.

Prin acest nou scandal, al presupusei implicări a noastre în situația cu dosarele false din Ilfov, se continuă seria de intoxicări, atacuri la persoană, linșaj mediatic și manipulări din ultimele luni de zile. Există un singur obiectiv, să mă compromită public și să adâncească percepția negativă care s-a încercat să se creeze în vară prin scandalul azilelor.

Toate acestea pentru un simplu motiv: nu există vreo decizie a instanței care să mă învinovățească în cazul anchetei azilelor și pentru că adevărul începe să iasă treptat la iveală. Cred că sunt relevante informațiile și declarațiile publice ale avocaților care au acces la dosar.

Aceste atacuri trebuie să înceteze măcar din respect pentru publicul telespectator. Am apelat la instrumentele pe care le are la dispoziție orice cetățean lezat public. Am făcut plângeri la Consiliul Național al Audiovizualului pentru toate denigrările. Unele sesizări au fost soluționate, cu amendă, altele își urmează cursul. Însă, limita a fost depășită, după patru luni de presiune zilnică. Familia mea trebuie să se simtă protejată, așa ca vom apela la justiție!

În plus, sunt convinsă că cetățenii sunt mult mai inteligenți decât cei care au apăsat butonul ca eu să fiu denigrată zilnic. Să ne uităm în urmă, la evoluțiile politice, și vom vedea că niciodată nu au câștigat pe termen mediu și lung cei care au apelat la jocuri și campanii murdare, bazate pe minciuni, manipulări, jigniri, atacuri la demnitatea umană.

Toată viața mea am dedicat-o oamenilor, am ajutat oameni în nevoie, la fel și soțul meu. Nu am fi putut face rău cuiva. Ne stă mărturie toată activitatea noastră pe care nu o poate știrbi cineva, oricât s-ar chinui”.

Articolul precedentMinistra Muncii, sesizare penală privind certificatele de handicap
Articolul următorO avarie a dus la sistarea apei potabile în mai multe zone din municipiul Constanța