Sursa: Facebook

Anchetă în curs privind unele certificate de handicap emise în județul Ilfov, informație comunicată oficial de Ministerul Muncii.

Astfel, Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a dispus o acțiune de control în echipă mixtă.

Timp de câteva luni, începând din 10 august, au fost derulate procedurile de verificare și finalizare a raportului de control de către o echipă mixtă formată din reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPDPD), Comisiei Superioare pentru Evaluarea Persoanelor cu Handicap (CSEPH), Autorității Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS), în vederea verificării modalității de acordare a certificatelor de încadrare în grad și tip de handicap la nivelul DGASPC Ilfov.

Iar verificările s-au încheiat în urmă cu câteva zile, concluziile sugerând că sesizările ar fi întemeiate. Potrivit ministerului, s-a dispus reevaluarea tuturor dosarelor de încadrare în grad de handicap din Ilfov, înlocuirea membrilor Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Ilfov, dar și sesizarea organelor de urmărire penală.

Eșantionul a fost de 1.776 de dosare. Dintre acestea, pentru 1.414 dosare, echipa de control a constatat că nu au fost respectate criteriile de încadrare în grade de handicap și/ sau procedura de evaluare complexă a persoanei cu handicap.

S-a constatat că unele dosare conțineau documente care aveau inadvertențe: medicii menționați în documente nu figurau la unitățile medicale respective, iar documentele depuse nu erau înregistrate în sistemul de evidență al unității medicale”, se detaliază în comunicatul de presă.

Articolul precedentPrimarul din Târgul Mureș, acuzat de abuz în serviciu; aleșii PNL cer consiliului local să se constituie parte civilă în dosar
Articolul următorGabriela Firea își reia funcțiile de prim-vicepreședinte PSD și președintă PSD București