Problemele cu legea cu care se confruntă primarul Soos Zoltan din Târgu Mureș par să devină din ce în ce mai serioase.

Potrivit liberalilor din zonă, procurorii anticorupție ar fi transmis o adresă oficială pe adresa primăriei, către Consiliul Local Târgu Mureș, în care se anunță că față de primarul municipiului s-a pus în mișcare acțiunea penală de către Serviciul Teritorial Mureș al DNA, Soos Zoltan fiind cercetat pentru patru infracțiuni de abuz în serviciu.

Informarea către consiliu local a fost transmisă pe 26 octombrie anul acesta, iar ulterior, PNL Târgu Mureș a comunicat că, privind situația, CL Târgu Mureș ar cam trebui să se constituie parte civilă în dosar.

Conform legislației în vigoare, Consiliul Local are obligația de a se constitui sau nu parte civilă în cadrul dosarului penal cu suma de 224.914 lei.

Grupul consilierilor locali ai Partidului Național Liberal a decis să inițieze proiectul de hotărâre privind constituirea ca parte civilă în dosarul privind infracțiunile de abuz în serviciu săvârșite de primarul Soos Zoltan.

Suntem convinși că toți consilierii locali, în îndeplinirea scopului lor de a lucra pentru binele comun și a jurământului depus față de târgumureșeni vor vota acest proiect de HCL necesar pentru recuperarea prejudiciului de 224.914 lei cauzat comunității.

Nota de fundamentare și proiectul de HCL elaborate de grupul consilierilor locali ai PNL vor fi trimise fiecărui consilier local pentru a face propuneri de modificare sau amendare.

Vrem să demonstrăm astfel, că suntem deschiși total spre dialog constructiv cu toți consilierii locali, indiferent de culoarea politică pe care o reprezintă, pentru a decide conținutul expunerii de motive care fundamentează HCL, precum și a formei finale a acesteia. Scopul final este apărarea intereselor cetățenilor, în fața abuzurilor primarului Soos Zoltan.

Totodată prin prezentul demers dorim să fim siguri că la momentul final al procesului penal, dacă primarul Soos Zoltan va fi găsit vinovat, prejudiciul constatat va fi recuperat în totalitate pentru cetățenii plătitori de taxe și impozite din Târgu Mureș.

Menționăm că prezentul demers nu aduce nicio atingere prezumției de nevinovăție pe care o are fiecare inculpat potrivit legislației în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă.

Informația legată de dosarul penal al primarului nu e tocmai nouă și a fost pusă „pe tapet” chiar de Soos Zoltan, în luna mai anul acesta. Oficial însă, DNA nu a comunicat nimic. În forma pe care primarul a făcut-o publică, ancheta nu era ceva tocmai grav:

Știam din 2020 că mandatul de primar nu va fi unul ușor. Însă, mi-am asumat acest lucru, atunci când am depus jurământul și am decis să vă reprezint cu cinste. Presiunile și jocurile politice sunt la ordinea zilei, și pentru că am promis mereu transparență, vă comunic faptul că în cursul zilei de 30 mai, procurorii Direcției Naționale Anticorupție din cadrul Serviciului Teritorial Târgu Mureș mi-au adus la cunoștință faptul că sunt cercetat într-un dosar cu privire la statutul oficial al unor angajați din cadrul Primăriei Târgu Mureș.

Față de cele ce mi s-au adus la cunoștință, manifest cooperare, transparență și sunt convins că instituțiile statului își vor îndeplini mod onest atribuțiile de serviciu, fără a se lăsa conduse de intrigi politice sau de altă natură”, explica primarul pe Facebook.

Articolul precedentSediul ANCOM, spart de hoți; paznicul din clădire era sub influența alcoolului
Articolul următorMinistra Muncii, sesizare penală privind certificatele de handicap