Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Crește interesul românilor în ceea ce privește realizarea pistelor pentru biciclete și utilizarea bicicletelor ca mijloc de deplasare nepoluant.

Nicolae Ciucă, premierul României, a vorbit despre demarearea Programului de realizare a pistelor pentru biciclete, precizând că 108 dosare au fost depuse pentru acest tip de infrastructură, iar programul va continua.

Programul de realizare a pistelor pentru biciclete este un prim pas și sunt așteptate, pe viitor, alte proiecte similare

Mă bucur să văd că interesul românilor pentru un stil de viață sănătos și prietenos cu mediul este tot mai mare, dar și că noi le putem oferi mai multe facilități ȋn acest sens. 108 dosare au fost depuse astăzi, în cadrul Programului de realizare a pistelor pentru biciclete, ȋn doar două minute de la lansarea sesiunii. Fondurile au fost solicitate integral de către autorități locale din județe, municipii, orașe sau comune. Cu siguranță vom continua acest program, vom veni și cu alte proiecte similare și vom căuta să creștem valoarea finanțării, pe viitor”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

În egală măsură, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a precizat că România va avea 890 kilometri noi de piste pentru biciclete.

Ministrul a explicat că, la începutul acestei luni, în doar două minute de la lansarea programului, autorităţile locale au depus proiecte de realizare a drumurilor pentru biciclişti în valoare de 755 milioane de lei.

Mai multe asociaţii de dezvoltare şi consilii judeţene, din 30 de judeţe, au optat pentru dezvoltarea infrastructurii velo

Succesul programului şi epuizarea rapidă a bugetului arată un interes crescut pentru o mobilitate sustenabilă. Noile piste pentru biciclete vor asigura o alternativă ecologică la transportul auto şi vor contribui la un mediu mai curat şi mai sănătos”, a precizat Tanczos Barna.

Articolul precedentClotilde Armand va trebui să răspundă în fața Agenției Naționale de Integritate (ANI)
Articolul următorO școală din București beneficiază de un nou laborator de robotică
Jurnalist full-time / Pesimist part-time