Sursă foto: Facebook/Ciprian Ciucu
Sursă foto: Facebook/Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6 din București a precizat că Școala 311 dispune de un nou laborator de robotică, informatică și programare.

Laboratorul beneficiază de imprimate 3D, roboți și realitate virtuală.

Anunțul a fost făcut astăzi, 7 noiembrie și se are în vedere ca, în viitor, să apară cel puțin un cerc de robotică.

Potrivit anunțului făcut de Ciprian Ciucu, laboratorul de robotică are două obiective:

  1. să crească atractivitatea educației facilitând experimente și experiențe de învățare cu adevărat interesante și superioare;
  2. să ofere posibilitatea că elevii să își dezvolte competențe specifice în zona științelor exacte de la o vârstă care să le permită că la liceu și facultate să fie deja avansați, performanți.

Școala 311 va colabora permanent în acest proiect cu Colegiul Național “Grigore Moisil”

Colegiul Național “Grigore Moisil” deține deja un astfel de laborator și care va asigura un transfer de know-how către Școala 311.

Elevii din Moisil îi vor învăța pe cei mai mici să opereze această tehnologie iar profesorii vor învăța să folosească acest laborator în activitatea didactică, în cadrul curriculumului național. Mă aștept să apară cel puțin un cerc de robotică. Vom măsura impactul acestei investiții asupra performanțelor școlare și dacă acestea vor crește vom dezvoltă acest proiect și în alte școli”, se arată în textul distribuit de Ciprian Ciucu pe contul de Facebook.

Articolul precedentAu fost depuse 108 dosare în cadrul Programului de realizare a pistelor pentru biciclete
Articolul următorExercițiul Balkan Shield 2022 se desfășoară în Grecia
Jurnalist full-time / Pesimist part-time