Ioana Constantin (PMP): „Și-au propus ca obiectiv. Îi unește PNRR”

Liberalii și social democrații, „condamnați” să guverneze împreună

Ioana Constantin, membru PMP, a explicat sâmbătă seară, la B1 TV, că PNRR este elementul comun al alianței dintre PNL și PSD. Mai mult, că această alianță, cu UDMR, aflat și el pe acolo, nu va avea opoziție în Parlament. De altfel, în opinia sa, consideră că atât AUR, cât și USR se vor ocupa de ceea ce au făcut încă de la începutul acestui ciclu parlamentar, anarhie și gălăgie.

Totodată, Ioana Constantin este de părere că noua alianță ar putea fi la fel de „primitivă” ca și USL-ul trecut, dar că altă soluție în momentul actual pare să nu existe.

De la PNL va fi primul premier. Nu știu cine, asta vor decide colegii liberali. Sigur, România are, într-adevăr, experiența acelei alianțe USL, care din punctul meu de vedere și din punct de vedere al multor români nu că a fost un eșec, a fost o chestiune extrem de primitivă din punct de vedere politic în tot ce a însemnat asaltul asupra justiției, chiar și pe zonă economică.

a declarat Ioana Constantin, la B1 TV

De asemenea, aceasta a subliniat că trecutul trebuie lăsat în urmă, mai ales că România trebuie guvernată. „Avem niște partide parlamentare care au fost votate acolo de români în decembrie 2020 și trebuie să guverneze. La bine sau la greu, nu contează, ești în Parlamentul României”, a mai spus omul politic.

Având în vedere că alianța PNL – PSD este între primele două partide, din punctul de vedere al numărului de mandate parlamentare, întrebarea firească este dacă va mai exista opoziție în Parlament. „Nu mai are cine. Nu este niciun pericol, este o alianță care se formează, PNL – PSD – UDMR, USR și cu AUR nu au nicio șansă să cenzureze nimic. Cei de la AUR vor face anarhie în continuare, vor intra într-o zonă de extremism greu de controlat, din păcate, pentru că ei nu mai au cum să fie temperați, iar cei de la USR vor face ce știu ei să facă, gălăgie”, a afirmat Ioana Constantin.

„Numitorul comun”, fondurile din PNRR

Totodată, aceasta susține ceea ce este deja vizibil, că pe liberali și social democrați îi unește Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), ceea ce înseamnă peste 29 de miliarde de euro, bani de care România va dispune în următorii ani.  „Îi unește PNRR pe cei de la PNL și pe cei de la PSD – sigur, e și UDMR acolo, mai degrabă luat în această coaliție pentru, înțeleg eu, o reformă constituțională. Nu știu ce va ieși acolo, dar cel puțin și-au propus ca obiectiv. Îi unește PNRR – din punctul acesta de vedere, niște ani împreună vor guverna, am să spun un termen așa mai ciudat, sunt «condamnați» să guverneze împreună”, a concluzionat Ioana Constantin.

Întâlnirea PNL-PSD. Cele două partide par să-și fi găsit „numitorul comun”

Articolul precedentGheorghiță: „7,2 milioane de persoane care au primit cel puţin o doză de vaccin”
Articolul următorBotezatu și Sile Cămătaru, printre câștigătorii primului lot de teste non-invazive