Foto: Agent Green
Foto: Agent Green

Agent Green lansează un apel inedit pentru construcția unui nou sanctuar dedicat urșilor din România.

Apelul a fost inițiat alături de realizatorul TV Charlie Ottley. Prin urmare, companiile internaţionale sunt chemate să se alăture campaniei „Bear Right”.

Campania are în vedere plata dreptului de copyright către urşi.

Charlie Ottley este realizatorul celebrelor documentare Wild Carpathia și Flavors of Romania

Cum ar fi ca urşii să primească drepturi de autor? Urşii au inspirat atâtea branduri – de la bere, balsam de rufe, îmbrăcăminte până la dulciuri şi sucuri. Într-o serie de clipuri lansate pe reţelele de socializare de Agent Green, Charlie Ottley îndeamnă brandurile care folosesc imaginea sau cuvântul „urs” în identitatea lor să plătească dreptul de copyright către urşi (bear right). Astfel, vor contribui la realizarea unui nou sanctuar în România„, se menţionează în comunicat.

Teritoriul pentru noul sanctuar trebuie să cuprindă pădure mixtă din compoziţia căreia să nu lipsească fagul, o pajişte, apă curgătoare şi o baltă

Pentru realizarea sanctuarului sunt luate în calcul locaţii mai ales din judeţele cu cele mai mari populaţii de urs. Este vorba despre Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Vrancea.

Arealul ales ar urma să răspundă nevoilor de bază ale urşilor. Astfel, gradul de naturaleţe al habitatului va avea un rol esenţial, precizează reprezentanţii Agent Green.

Obiectivul campaniei este de a înfiinţa un sanctuar care să salveze, pentru început, 50 de urşi

Într-o primă fază, este nevoie de obţinerea celor 30 de hectare necesare, dar şi atragerea investiţiilor pentru primii 10 urşi. În plus, costurile totale pentru ca sanctuarul să fie construit şi să devină operaţional sunt de până la 10.000 euro per urs salvat.

Aici se poate dona pentru sanctuarul unde urșii să trăiască în pace, departe de oameni

Prin fondurile pe care le vom strânge din dreptul de autor pentru urşi vrem să le cumpărăm animalelor, care altfel ar fi împuşcate, dreptul la viaţă. O întreagă viaţă în demnitate într-un nou sanctuar în mediul lor natural pentru urşii pe care autorităţile au eşuat să îi ferească de pierderea habitatului şi de apropierea fatală de oameni. Sau, după un timp, înapoi în natură dacă reabilitarea lor va mai fi posibilă”, a declarat Gabriel Păun, preşedintele Agent Green.

Articolul precedentPandemia a accentuat violenţa domestică. Numărul ordinelor de protecţie a crescut în 2021
Articolul următorValeriu Nicolae i-a analizat pe prezidențiabilii României
Jurnalist full-time / Pesimist part-time