Obsesia lui Tanczos Barna: uciderea urșilor

În loc să caute soluții umane pentru a rezolva o problemă gravă, creată tot de om, cel ce ar trebuie să fie ministrul Mediului preferă calea ușoară, uciderea urșilor: „Nu putem asista cu pasivitate cum viețile și bunurile materiale ale oamenilor sunt puse în pericol din cauza amânării și lașității guvernelor anterioare”

Sursă foto: 60m.ro
Sursă foto: 60m.ro

Cu toate că, prin definiție, ministrul Mediului ar trebui să protejeze mediul (aici fiind inclusă atât flora, dar și fauna), Tanczos Barna pare să pună mai mult accent pe eliminarea efectului, nu pe tratarea cauzei. Cu alte cuvinte, ministrul Tanczos Barna începe rezolvarea problemei „de la coada ursului”, în loc să caute rădăcina problemei: tăierile ilegale de păduri.

Lui Tanczos Barna îi plac soluțiile ușoare

„Imaginie șocante ale recentelor atacuri de urs sunt suficient de convingătoare pentru toți pentru a înțelege că suntem în ceasul al doisprezecelea când mai putem acționa și orice așteptare se soldează cu pierderea de vieți omenești. Nu putem asista cu pasivitate cum viețile și bunurile materiale ale oamenilor sunt puse în pericol din cauza amânării și lașității guvernelor anterioare”, a declarat Tanczos Barna.

Mai mult, ministrul a mai spus că, în primele câteva luni de guvernare ar fi rezolvat o problemă neglijată de aproape șase ani. Mai exact, din 2016, în România nu s-ar fi intervenit în controlarea înmulțirii populației de urși bruni, iar consecințele s-ar vedea acum. „Voi continua să susțin ferm că viața umană este primordială și voi face tot posibilul să vă asigur, că și în perioada următoare ministerul pe care-l conduc va acționa în modul cel mai corect și eficient în acest sens. Săptămâna aceasta a fost publicată în Monitorul Oficial OUG care permite îndepărtarea imediată a urșilor agresivi din localități”, a mai spus Tanczos Barna.

Ignorând, aproape în mod deliberat, faptul că, în lipsa pădurilor, urșilor nu le rămâne alternativă decât invadarea localităților, ministrul a spus că „de acum urșii periculoși pot fi îndepărtați din intravilan imediat cu mult mai puțină birocrație și fără aprobări speciale de la București”. Cu alte cuvinte, se va monitoriza populația de urși, ca mai apoi să se intervină.

Întru echilibrarea situației, ministrul a adăugat că are intenția de a ajuta persoanele afectate de inundații cu lemn pentru construcții și că va sancționa mai aspru importatorii de deșeuri ilegale. Tot Tanczos Barna este cel care a promis colectoare de deșeuri, amplasate pe râuri.

Citește și: Turcan anunță noi ajutoare destinate celor afectați de inundațiile din ultima perioadă

Articolul precedentRareș Bogdan, previziuni: cu cât va câștiga Cîțu alegerile în PNL
Articolul următorBRAI-CATA aduce clarificări, în urma știrilor apărute în presă, bazate pe informații neverificate
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.