Pliante electorale false

Toți par puternici, toți se cred stăpâni peste un popor deja sărăcit și o țară pe marginea prăpastiei. În campanie, politicienii se „îmbracă” în popor, lacrima de la colțul ochiului e pregătită pentru ședințele foto cu bătrânii care au muncit o viață întreagă la CAP. Dar aceleași mâini muncite și brăzdate de frig sunt ignorate după poza perfectă.

Ăștia vând România bucată cu bucată și își construiesc campania pe suferința lor, fără vreun sentiment real. „Așa a vrut echipa de campanie”! Așa funcționează mașinăria electorală.

Trebuie ca lumea să vadă că ei sunt din popor. Doar unii dintre voi sunt într-adevăr ”din popor”, restul sunteți niște golani, niște coate goale și mațe fripte care v-ați vinde și sufletul pentru un pumn de galbeni!

Din ciclul ”așa a vrut echipa de campanie, creierul campaniei” face parte și mișcarea disperată care arată clar câștigătorii. Este vorba despre un pliant care circulă cu abundență și viteză prin București!

Nu că m-am hotărât deja pe cine am să pun ștampila, dar ”echipa de campanie” recită o poezie pe care unii o știm, poate că am și folosit-o.

Un pliant pus pe clanța (!!) ușii de la intrare, n-are cum să nu fie văzut. Este plin de promisiuni care seamănă cu un discurs pesedist. Cu promisiuni frumoase, dacă n-ar fi urâte! Pentru a fi credibili folosesc în poză Pasajul Europa Unită pe care l-a făcut Băluță! Par a fi profesioniși, însă sunt doar niște diletanți! Și se vede disperarea născută din neputință! Sunt slabi și neștiutori cu mesajele politice! Pot fi de la USR, PNL, Forța Dreptei sau chiar AUR.

Citind cu atenție mizeria, totul este conceput să te facă să-ți aduci aminte de toate promisiunile PSD-ului. A fost gândit ca după citire, omul să înjure PSD-ul! Deci nu pe Marcel Ciolacu, ci pe PSD. O linie fină, pe care ei cred că nu o distingem! Dar creierelor care ați gândit asta, faptele au luat-o puțin înaintea voastră, ați pierdut din vedere planșeul Unirii. Da, oricât de prieteni sunteți cu Nicușor, omul v-a dovedit zilele trecute, chiar dacă voi încă n-ați prins-o, că deja v-a mințit! O să înțelegeți peste niște timp. Nu mult!

O să închei cu un citat care va deveni un laitmotiv – Ce bine-mi pare că ai luat țeapă, ce bine-mi pare că ai pierdut

PS – dintre partidele enumerate mai sus, cel mai pretabil pare a fi totuși, PNL-ul, pentru că USR-ul nu mai contează…     

VIASorin PREDA
SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedentȘeful Biroului pentru Imigrări al Județului Ialomița, reținut pentru luare de mită
Articolul următor„Fabrică” de dosare de daune, în Argeș; trei persoane au fost reținute
Sorin PREDA
Senior partner Ziarul de Investigatii