Sursă foto: Facebook/Instituția Prefectului Municipiului București
Sursă foto: Facebook/Instituția Prefectului Municipiului București

Prefectura din Capitală a anunțat că, având în vedere importanța comunității de afaceri pentru dezvoltarea economică a Bucureștiului, prefectul Toni Greblă a participat, miercuri, 5 octombrie 2022, la ediţia a XXIX-a a Topului Firmelor Românești.

Alături de președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, și de preşedintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, Iuliu Stocklosa, prefectul Toni Greblă a înmânat trofee unora dintre cele mai dinamice și performante firme din Capitală

Reprezentanți Instituței prefectului au țint să precizeze că, printre aceste firme, au fost premiate RCS&RDS, Michelin România, Maguay, dar și Bursei de Valori București, publicația Ziarul Financiar și multe alte companii.

Cele 7.251 de companii aflate în Top au realizat o cifră de afaceri de 96 mld. euro, în creştere cu 15% faţă de anul trecut, un profit din exploatare de peste 9,6 mld. euro (+31% față de ediţia precedentă). În cadrul acestor companii, lucrează 536.000 de salariaţi, în creștere cu 7% comparativ cu ediția precedentă a Topului”, se arată pe pagina de Facebook a Prefectului Capitalei.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a susținut un discurs în fața participanților la ediţia a XXIX-a a Topului Firmelor Românești, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti

De asemenea, comunicat a adăugat că Bucureștiul concentrează 22% din totalul firmelor active din România, 21% din totalul salariaţilor ţării, aproape 30% din suprafaţa de vânzare şi din desfacerile cu amănuntul la nivel naţional, 19% din valoarea exporturilor româneşti, 31% din valoarea importurilor realizate de România şi circa 60% din activitatea de cercetare ştiinţifică a ţării.

Articolul precedentUn șofer de autobuz din Brăila a fost prins drogat la volan
Articolul următorUn bărbat a înjunghiat 11 persoane. Printre victime se numără și fratele acestuia
Jurnalist full-time / Pesimist part-time