Foto: preluare Jurnal de România

Situație incredibilă în Prahova. Un pacient al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti a decedat la după ce ar fi fost bătut de către un angajat al unităţii.  A fost deschis dosar penal pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, poliţiştii Secţiei nr. 2 de poliţie Rurală Floreşti au fost sesizaţi, pe 5 august, de către personalul medical din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti, că la aceaşi dată, în jurul orei 6,50, un pacient în vârstă de 61 de ani a decedat.

Surse judiciare susțin că persoana în cauză a avut un conflict, pe 1 august, cu un alt pacient din centru, iar un angajat al unităţii ar fi intervenit pentru aplanare, lovindu-l pe cel care ulterior a decedat.

La acel moment, medicul centrului era în concediu şi a revenit la serviciu pe 4 august, când s-a constatat că pacientul se simţea rău. Acesta a fost dus la spital, însă nu a fost dispusă internarea lui, bărbatul revenind la centrul din Călineşti, unde a decedat a doua zi, au precizat sursele citate.

Poliţia Prahova precizează că, în urma necropsiei, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei din ucidere în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte

Articolul precedentIulian Bulai se întreabă de ce MAI-ul îi ocolește pe moldoveni
Articolul următorMinisterul Energiei a cheltuit 63 de milioane de lei pentru a le închide gura angajaților de la Complexul Energetic Hunedoara
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...