Iulian Bulai se întreabă de ce MAI-ul îi ocolește pe moldoveni

„De ce pe noul CI nu e loc și pentru simbolurile Moldovei - Palatul Culturii, mănăstirile din Bucovina, Mausoleul de la Mărășești?”, remarcă parlamentarul USR PLUS

Auzind de noile găselnițe ale MAI, cu privire la forma noii cărți de identitate, parlamentarul USR PLUS, Iulian Bulai, a comentat schimbările. În opinia lui Bulai, ce ar fi mai grav nu ar fi, neaparat, faptul că MAI alege, până la urmă, să reintroducă termenul de „sex”, în detrimentul „gen”, pe noile cărți de identitate, ci faptul că se ia atât de ușor o astfel de decizie, în urma unui scandal iscat pe rețele de socializare, provocat de AUR. „Ce e mai grav e că o instituție a statului român schimbă CI după orice scandal de pe Facebook, dar nu ia cea mai așteptată decizie: eliminarea înscrierii domiciliului din CI. Fapt care îngreunează viața a milioane de români”, a scris Iulian Bulai, pe Facebook.

Iulian Bulai: „MAI preferă sex în loc de gen. Nu am nicio problemă cu asta. Sunt sinonime”

„Respectul meu pentru maramureșeni, ardeleni și munteni: toți au elemente/ însemne culturale care se regăsesc pe noua carte de identitate”, a mai scris parlamentarul USR PLUS, adresându-i, totuși, și o întrebare ministrului de Interne, Lucian Bode: „de ce pe noul CI nu e loc și pentru simbolurile Moldovei – Palatul Culturii, mănăstirile din Bucovina, Mausoleul de la Mărășești? Aștept răspuns, domnule ministru. O speță similară: de ce este loc pe pașaport pentru o mănăstire de 30 de ani din Maramureș, Cascada Bigăr, dar nu și pentru mănăstirile noastre din Moldova – vechi de sute de ani – patrimoniu UNESCO?! Și aici aștept răspuns, domnule ministru!”.

În urma noilor modificări, se pare că simbolurile naționale vor apărea pe noua cartea de identitate simplă, cea fără CIP. Așadar, vorbim despre stema națională și drapelul României, în timp ce pe spate ar urma să existe un element în relief cu primele două versuri din inm. Tot pe spate va exista și un brâu maramureșean, printre altele. Surse din MAI au precizat că se ia în calcul adăugarea unui drapel inclusiv pe cartea de identitate cu CIP.

Citește și: Orban i-a bătut obrazul Ralucăi Turcan: „A fost mâna mea dreaptă”

Articolul precedentOrban i-a bătut obrazul Ralucăi Turcan: „A fost mâna mea dreaptă”
Articolul următorPacient al unui centru de recuperare neuropsihică din Prahova, decedat după ce a fost lovit de un angajat al spitalului
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.