Sursă foto: www.europafm.ro
Sursă foto: www.europafm.ro

Scriu pentru oameni deștepți.

Care nu citesc doar titluri, ci și cuvinte.

Da, știu, mă repet.

Am citit comentarii care mă acuzau de ”părtinire”. Indiferent de subiect/partid/doctrină.

Fiecare dintre noi poate fi părtinitor. Diferența dintre mine și tine este că tu, care citești, ai opinia ta, proprie și personală, pe care ceea ce scriu eu o poate aproba sau infirma. Eu, din spatele tastaturii (dar care respect deontologia) nu pot face decât să te informez.

Am și eu, ca oricare altul, convingeri personale. Cred într-un subiect/partid/doctrină.

Dar sunt atât de idealistă (unii ar spune, probabil, ”proastă”), încât cred cu adevărat că cineva care se crede (câtuși de puțin) jurnalist nu poate decât să informeze, nu să încerce să persuadeze.

Oamenii deștepți citesc, înainte de a se lăsa convinși

Repet: citiți, înainte de a vă da cu părerea. Citiți tot, până la capăt. Căutați toată informația despre subiectul care v-a captat atenția. Tot. Absolut tot. Și adevăruri, și conspirații, și păreristică. Tot. Înainte de a trimite și altora. Înainte de a vă face o părere.

Informația e putere. Dar nu informația din bula în care trăiți. Și, mai ales, nu din bula în care citiți doar titluri și le dați mai departe.

Dacă titlul meu era ”Ești foarte deștept dacă citești asta”, probabil că aș fi avut sute de ”distribuiri”. Nu mai credeți tot ce vă dă, ușor, orice rețea de socializare.

Aș putea spune acum: dfkjvefjgpboedhgbovfhgonkndvhgoujgolvjtoglnjtponlgjvtmvljgvplșfkcsgprșfjffmcprrjnșoofhvlihgvkbfgvkjfvkjfmbvkjcjbnvmzcxbvljzgfussgfzsjgfbjksfbvzjfvbkzsgfvhjbkcn cb liufhvuisfshvusbjkvknmșl  pokfțpoZDKDF poOKd ȚȚAKDF pjkd fkhigjhrpifh ihfisdhffisdhcpiodn kczn oicxn ihifh98fhgpisfhnv 9hfkh wpviokjrspoil

VĂ VINE SĂ CREDEȚI?

Am citit atât de multe ”știri” în ultimul timp în care titlul nu avea nicio legătură cu subiectul, încât mi-e scârbă.

Mi-e scârbă pentru că, în ciuda faptului că nu m-am numit niciodată ”jurnalist” pentru că am absolvit o facultate care mi-a dat această diplomă, sau că am profesat (destui) ani în domeniu, păstrez respectul profesiei, mai mult decât mulți ”consacrați”.

Dacă ați citit până la final, n-ați citit niciun autoproclamat jurnalist. Ați citit un neofit, care nu încearcă să vă convingă să gândiți ca el. Doar să gândiți, și asta ar fi de ajuns.

Articolul precedentÎncepând cu 7 august, constănțenii pot asculta muzică de fanfară în mai multe locații
Articolul următorSuplimentare de buget pentru modernizarea Portului Tulcea!
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.