Sursa foto: Pixibay

Modificările la Codul Fiscal au fost criticate de Asociația Patronală a Transportatorilor Europa (APTE) 2002, solicitând Guvernului condus de Ciucă să scoată propunerea de majorare a impozitelor pentru transportatori, scrie economedia.ro.

Potrivit reprezentanților APTE 2002, această măsură nu reprezintă altceva decât trimiterea în faliment a întregului sector de transport rutier din țara noastră. Mai mult, asociația susține că Executivul a trecut „peste voința Parlamentului și a președintelui țării.”

(…) Iohannis a promulgat în prima parte a acestui an legea de corectare a abuzurilor ANAF, instituție care și-a permis ad-hoc, printr-o reinterpretare abuzivă a codului fiscal, să stabilească impozite inventate pentru sectorul de transport rutier”, a declarat Dorin Jurjuț, vicepreședine al APTE 2002.

Transportatorii sunt nemulțumiți de propunerea de modificare de la punctul 36 din Ordonanță

Vicepreședintele APTE 2002 a anunțat că vor exista proteste cu sute de camioane în stradă față de majorarea impozitelor pentru salariații din sectorul transporturilor de până la 10 ori.

De asemenea, președintele APTE 2022, Adrian Pop, este de părere că Executivul vrea, pentru a doua oară în acest an, să distrugă sectorul de transport din țara noastră, „unul extrem de performant la nivelul Uniunii Europene și crucial pentru economia României.”

„Nu credem că este întâmplător. De aceea solicităm de urgență guvernul României să păstreze legislația prezentă, cea care tratează indemnizațiile plătite pentru clauza de mobilitate exact precum indemnizațiile de detașare/delegare, și să elimine de urgență această propunere care urmărește, o spunem direct, falimentul industriei de transport rutier din România”, a declarat Pop.

Potrivit Asociației, anul trecut, sectorul de transport a generat pentru economia națională încasări de aproape 7,5 miliarde de euro, reprezentând 45,54% din soldul pozitiv înregistrat la capitolul servicii din contul curent.

Prin aplicarea noilor prevederi propuse de Executiv, în prima fază, se vor înregistra pierderi de 1,5 miliarde de euro pentru sectorul transportatorilor rutiere din România.

APTE 2002 anunță proteste în toată țara, pe drumurile naționale și în marile orașe, atâta timp cât Guvernul nu va elimina propunerile „toxice” de modificare a Codului Fiscal.

Reamintim că APTE reprezintă peste 1.400 de companii de transport rutier care operează aproape 13 mii de camioane.

Citește și articolul: Navele care asigurau transportul în localităţile înconjurate de ape din Deltă și-au reluat activitatea

Articolul precedentOradea: Droguri ascunse și amestecate cu 24 de tone de pământ de flori
Articolul următorUn șef de la Permise Auto a rămas fără carnet, după ce a depășit viteza legală
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.