Primăria Galați bagă spaima în cetățeni și-i amenință pe aceștia cu EXECUTAREA SILITĂ dacă nu achită ACUM impozitul pe 2021

Gălățenii sunt revoltați după „ploaia” de amenințări scrise, pusă la cale de Primăria Municipiului Galați. În plus, PMG a făcut anunțul pe Facebook în aceeași zi în care somațiile au sosit în cutiile poștale ale oamenilor

Primăria Municipiului Galați a decis să sperie un număr de 47.605 de gălățeni, trimițându-le acestora acasă somații de plată a taxelor și impozitelor către municipalitate, pe 2021. Anunțul a fost făcut de Primăria Galați pe pagina oficială de Facebook a instituției în aceeași zi în care plicurile au început să sosească în cutiile poștale ale gălățenilor, cei care au fost luați prin suprindere de executarea silită, scrisă negru pe alb pe plic.

Primăria Galați îi amenință pe oameni cu executarea silită dacă nu-și achită prima tranșă a impozitului pe 2021

Precizări privind taxele și impozitele localePrimăria municipiului Galați reamintește că impozitele locale se plătesc anual, în două rate egale, până la data de 31 martie a anului curent, pentru primele șase luni din anul fiscal, și 30 septembrie a anului curent, pentru ultimele șase luni din anul fiscal, potrivit dispozițiilor art. 462, art. 467 și art. 472 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.Pentru neplata impozitelor și taxelor locale la termenul scadent din 31 martie 2021, Serviciul Urmărire și Executare Silită, Amenzi din cadrul Primăriei municipiului Galați a emis 47.605 somații și titluri executorii, demarându-se astfel procedura de executare silită în vederea recuperării debitelor restante, în conformitate cu dispozițiile art. 220 si art. 230 din Legea nr. 207/2015 privind codul de procedura fiscala, cu modificările și completările ulterioare.Dacă în termen de 15 zile de la comunicarea somației și a titlului executoriu nu se stinge debitul, se continuă măsurile de executare silită. Contribuabilii care nu au achitat impozitele și taxele locale scadente la 31 martie 2021 pot să efectueze plata prin una din următoarele modalități: – pe platforma națională www.ghiseul.ro;- în numerar, la ghișeele instituției noastre situate pe str. Domnească nr. 13, bl. L – parter;str. Henri Coandă nr. 8, bl. J5 – parter; str. Brăilei nr. 232, bl. E4 – parter; str. Basarabiei nr.55, bl. A16 – parter;- prin decontare bancară sau prin orice alte mijloace de plata puse la dispoziție de instituțiile bancare.În cazul în care debitul a fost achitat, somația nu va fi luată în considerare de către contribuabil. Totodată, menționăm că este aplicabilă, la cerere, procedura de mediere, în conformitate cu dispozițiile art. 230 al. 2 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare.

a scris Primăria Municipiului Galați, pe pagina de Facebook a instituției

În urma publicării postării cu pricina, comentariile negative nu au întârziat să apară la adresa Primăriei Galați, cei mai mulți dintre gălățeni acuzând că anul calendaristic nu s-a încheiat, așadar somația de executare silită ar reprezenta exces de zel și lipsă de respect față de plătitorul de taxe și impozite. În plus, gălățenii au acuzat faptul că la cozile destinate plății taxelor și impozitelor se stă mult, de cele mai multe ori aceștia nereușind să-și achite dările, din pricina înghesuielii, a ritmului lent de lucru al angajaților și a programului scurt de lucru al instituției.

În plus, oamenii au acuzat inclusiv faptul că platforma Ghișeul.ro ar fi, de cele mai multe ori, nefuncțională, însă și atunci când funcționează, total inutilă persoanelor în vârstă, nefamiliarizate cu internetul.

Câteva dintre comentariile gălățenilor nemulțumiți:

  • „Apreciem rapiditatea cu care executati silit…de ce nu va executati si pe dvs pentru numarul mare de gropi din Galati, in care isi rup oamenii nu numai masinilie ci si picioarele( in cel mai fericit caz)? Pentru ca la fiecare ploaie inotam in oras , intra apa in case si culmea, municipalitatea nu despagubeste paguba ca e „naturala”..pentru ca avem iluminat prost sau inexistent..pentru ca in loc de copaci ( pe care.i taiati in draci) avem bile de ciment pe asfalt…??!!! Si pentru multe alte probleme de zeci de ani nerezolvate, ba mai mult agravate de indolenta fiecarei generatii de primari…de ce nu va amendati si executati silit imediat pentru toate astea??!!! Aveti dreptul si obligatia sa o faceti…doar respectati legea, nimic mai mult. Fiti PENTRU CETATENI, NU IMPOTRIVA LOR!”
  • „Sper să fiți corecți.Să recuperați banii de la toți cetățenii,nu de la Ion sau Gheorghe,care au de platit 100 lei,mai bagati si taxa de recuperare 6 lei.Apropo…mai e pana pe 31.2021 Decembrie”
  • „Sa trimita șomerii persoanelor care sunt angajate la primărie au salarii mari si sint scutiți de aceste taxe …Oare dm.primar si a plătit taxele .nu mai au bani ptr. Vacante”
  • „Anul calendaristic începe cu 1 ianuarie și se termină cu 31 decembrie. Stam sa plătim taxele la rand, mai ceva ca pe timpul Răposatului.”
  • „Este frustrant și jignitor sa ti vina sonație cînd tu știi că ai fost de cîteva ori pe la aceste ghișee și nu ai putut plăti”
  • „Nu ar fi mai util intr-o postare pe Facebook sa puneti oameni sa scrie pentru oameni? Ce ar fi sa spuneti si ce recomandati sa faca cei 47605 oameni care au primit astfel de somatii? Sa spuneti clar si simplu: mergeti si platiti in astea 15 zile si uitati de somatie. Sau dupa plata trebuie trimisa vreo dovada de plata undeva ca sa fie oprita procedura de executare? Spuneti doar ca procedura de executate silita s-a demarat si ca ceva ar trebui se se stinga in 15 zile. Sau ati facut o analiza si toti oamenii simpli au platit deja, iar toti astia ramasi sunt numai juristi si experti in limba de lemn?”

Citește și: Deputatul George Stângă, ales președinte al filialei PNL Galați

Articolul precedentNu se simte confortabil în închisoare, deci cere daune de 10 milioane de euro
Articolul următorKelemen Hunor a luat foc, după fake news-ul lui Cioloș potrivit căruia PNRR-ul Ungariei ar urma să fie suspendat
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.