Kelemen Hunor a luat foc, după fake news-ul lui Cioloș potrivit căruia PNRR-ul Ungariei ar urma să fie suspendat

„S-a grăbit domnul Cioloș, a vrut să fie erou, n-a reușit”

kelemen hunor ucraina
Kelemen Hunor (Foto: Facebook)

Vicepremierul UDMR, Kelemen Hunor, a criticat virulent declarația liderului Renew Europe, Dacian Cioloș. Mai exact, Cioloș a scris pe Twitter că aprobarea PNRR-ului Ungariei ar fi fost suspendată de Comisia Europeană. Ulterior, Cioloș a fost acuzat de răspândire a „fake news-ului” chiar de ministrul ungar al Justiției. Informația ministrului a fost susținută inclusiv de un anunț emis de Comisia Europeană, în care se stipula faptul că nu ar fi vorba despre nicio suspendare, în momentul de față.

Kelemen Hunor: „A făcut o greșeală uriașă, nu trebuie să intervină niciun europarlamentar într-o astfel de relație și Comisia a făcut precizările necesare, s-a grăbit domnul Cioloș, a vrut să fie erou, n-a reușit”

Auzind despre declarațiile care s-au dovedit a fi neadevărate, transmise pe Twitter de Dacian Cioloș, Kelemen Hunor a reacționat de îndată, declarând că Dacian Cioloș ar fi comis o „greșeală uriașă”, vrând să fie erou. „Niciodată nu am discutat în coaliție, nu este poziția coaliției, nu este poziția guvernului, este poziția lui Dacian Cioloș și el nu reprezintă coaliția, nu reprezintă România, el reprezintă acolo un grup parlamentar al cărui șef este în acest moment”, a declarat Kelemen Hunor, citat de Digi24, adăugând că nu este de acord cu demersul făcut de Dacian Cioloș. În plus, vicepremierul a sugerat că nicio factură nu rămâne neplătită.

Întrebat la ce se referă când spune asta, Kelemen a spus că nu știe, pentru că factura nu vine la el.

Citește și: Primăria Galați bagă spaima în cetățeni și-i amenință pe aceștia cu EXECUTAREA SILITĂ dacă nu achită ACUM impozitul pe 2021

Reacția Comisiei Europene, cu privire la declarația lui Dacian Cioloș

Vera Jourova, reprezentant al Comisiei Europene, a declarat că ar fi verificat informația „acum cu cabinetul președintelui și cu colegii responsabili de fondurile de redresare, de adoptarea și evaluarea planurilor. Nu există această știre că am oprit procesul, se desfășoară în continuare. Desigur, ne uităm la sistemul de control și audit din statele membre și decizia privind aprobarea planurilor individuale va fi luată de Consiliu prin majoritate calificată, nu e decizia Comisiei”.

Articolul precedentPrimăria Galați bagă spaima în cetățeni și-i amenință pe aceștia cu EXECUTAREA SILITĂ dacă nu achită ACUM impozitul pe 2021
Articolul următorIohannis a anunțat, într-o declarație de presă, demararea proiectului „România Educată”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.