Premierul Cîțu „luat la rost” din cauza Roșia Montană

„Un vinil și-un tricou nu te fac rocker, așa cum funcția nu te face om”

Declarațiile lui Florin Cîțu, cu privire la păstrarea sitului Roșia Montană ca sit UNESCO, dar și să poată fi exploatat a stârnit reacții chiar și printre oamenii cu care se identifică.

Mihnea Blindaru, solistul trupei „Luna Amară”, dar și activist de mediu i-a transmis un mesaj premierului Cîțu, prin care îl acuză că face pe rockerul, dar este „pentru” exploatarea de la Roșia Montană.  

„Rock-ul a fost mereu de partea celor slabi, a celor opresați și hăituiți de sistem, oricare ar fi fost el. Rock-ul este vocea celor fără voce, este una din muzicile pe care ne întâlnim cu natura. Rock-ul este protest, libertate, empatie, solidaritate”, a scris Blindaru pe pagina sa de Facebook.

De asemenea acesta a precizat că premierul „se dă rocker”, dar vrea „să scoată dosarul Roșiei Montane de pe lista UNESCO și se declară pentru un proiect minier cu cianuri acolo”, adăugând că dacă Led Zeppelin și Foo Fighters ar ști ce vrea să facă „fanul” lor cu Roșia Montană, ar primi interdicție pe viață la concertele lor. „Florin Cîțu, un vinil și-un tricou nu te fac rocker, așa cum funcția nu te face om. Jos labele de pe Roșia Montană! Fac un apel către toți prietenii, artiști sau nu, să se mobilizeze cu mesaje de susținere pentru Roșia Montană și împotriva acestui parvenit deghizat în băiat de gașcă. Apoi, strada e a noastră!”, a mai scris Mihnea Blindaru.

Florin Cîțu: „Căutăm o soluție”

Premierul Florin Cîţu a declarat luni că în coaliţia de guvernare sunt căutate soluţii în dosarul Roşia Montană. „Exact astea sunt discuţiile în coaliţie, să vedem care este soluţia pentru a merge mai departe. Să păstrăm şi situl UNESCO şi dacă să putem şi să exploatăm. Căutăm o soluţie. De aceea am chemat specialiştii. În coaliţie vin oameni care ne spun care sunt variantele. Pe de o parte, avem opinia de la firma de avocatură, pe de altă parte, avem Ministerul Culturii”, a spus şeful Guvernului, citat de G4Media.

Florin Cîțu aruncă săgeți otrăvite înspre Orban și acuză dictatura: „Aşa am ajuns în PNL, să-ţi fie teamă să ai o opţiune”

Articolul precedentExplozie urmată de incendiu la Azomureș
Articolul următorStrângerea de semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand, în linie dreaptă