Explozie urmată de incendiu la Azomureș

„Nu există nici un pericol pentru populație”, au transmis cei de la ISU Mureș

O explozie urmată de incendiu a avut loc în noaptea de marți spre miercuri la Combinatul Chimic Azomureș Tg. Mureș, soldat cu rănirea unui bărbat de aproximativ 50 de ani, relatează Agerpres. Compania a precizat că incidentul s-a produs în momentul pornirii unei instalaţii de producere a amoniacului. ISU Mureş a transmis mesaj RO-Alert, iar specialiştii precizează că norul de fum nu se îndreaptă către oraş.

„În jurul 01:00, explozie urmată de incendiu la stația de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomureș. Intervin pompierii militari din cadrul ISU Mureş şi Serviciul Privat Pentru Situatii de Urgență din cadrul operatorului economic. Incendiul este localizat, fără pericol de extindere şi se intervine pentru lichidare. În urma evenimentului a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populației din zona limitrofă a operatorului. Nu există nici un pericol pentru populație sau personalul operatorului. A fost o victimă de sex masculuin, de aproximativ 50 de ani, cu o fractură de membru superior”, a transmis ISU Mureş.

Reprezentanții companiei au precizat, pe pagina oficială de Facebook, că „nu se înregistrează emisii de amoniac la nivelul platformei sau în afara ei. Nu există pericol pentru comunitate”, adăugând că ceea ce a dus la explozie a fost „fisurarea unei conducte prin care se transporta gaz de sinteză la presiune foarte mare. Operatorii instalației au aplicat procedurile specifice, au izolat din punct de vedere tehnic zona afectată și au oprit în siguranță instalația Amoniac 3.”

Această explozie vine la numai câteva zile de la cea de pe platforma petrolieră Petromidia Năvodari, în urma căreia un bărbat de numai 32 de ani a decedat, iar alte cinci persoane au fost rănite, dintre care două cu arsuri pe 35%-40% din corp, fiind transferate la o clinică de specialitate din Germania, iar un bărbat este internat la spitalul din Constanța, cu fractură la un membru inferior.

De altfel, după explozia de la Năvodari, a doua zi a avut loc o altă explozie, urmată de incendiu, la o fabrică de materiale de construcții, din fericire fără victime.  

Dosar penal pentru ucidere din culpă, după explozia de la Năvodari

Articolul precedentSe pune de război și la alegerile de la PNL Câmpina! Doi liberali, împiedicați să candideze
Articolul următorPremierul Cîțu „luat la rost” din cauza Roșia Montană