Agenția Națională de Integritate

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul pentru conflict de interes în cazul unui angajat al DSP Galați după ce a evaluat mai multe unități medicale cu care avea relații contractuale. O angajată din cadrul Primăriei Constanța se află în conflict de interese administrativ, potrivit ANI. De asemenea, ANI a constatat faptul că un angajat al Direcției Generale Anticorupție Prahova nu poate justifica  suma de 16.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al ANI, inspectorii de integritate au constatat averea nejustificată, starea de incompatibilitate sau conflictul de interese de natură administrativă în cazul mai multor persoane.

Astfel, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Mariana Ioan, un fost  şef de compartiment în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, a infracţiunii de conflict de interese şi de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane.  „În perioada exercitării funcţiei de conducere de şef al Compartimentului de supraveghere şi control boli transmisibile, a semnat 8 procese – verbale de constatare şi un raport de evaluare, întocmite ca urmare a controalelor efecuate la unităţi sanitare cu care aceasta are relaţii contractuale, respectiv Spitalul Orăşenesc Tg. Bujor, Spitalul General C.F. Galaţi, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii Sf. Ioan Galaţi şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii Sf. Apostol Andrei Galaţi”, se arată în comunicatu ANI. Sursa citată a precizat că în urma încheierii contractelor de prestări servicii dintre Mariana Ioan şi unităţile sanitare respective, aceasta a obţinut în intervalul 2014 – 2020 suma de 646.100 lei.

De asemenea, ANI a constatat conflicte de interese administrative în cazul Adelei Stoian, funcționar public în cadrul Primăriei Municipiului Constanța – Direcția Urbanism. „În perioada 05 aprilie – 21 iunie 2018, a întocmit în calitate de funcționar public în cadrul Serviciului Autorizații în Construcții, Direcția de Urbanism – Primăria Municipiului Constanța, 4 autorizații de construcție având la bază documentația tehnică elaborată de societatea comercială la care soțul persoanei evaluate deține calitatea de asociat, încălcând astfel prevederile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat în cazul lui Gabriel Irinel Veghiu, funcţionar public cu statut special în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova, existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 66.047,61 Lei (echivalentul sumei de 16.112,14 Euro) între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei publice.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Ploieşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Veghiu Gabriel-Irinel”, a transmis ANI.

De asemenea, inspectorii de integritate au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Ion Boblea, director al RA APPS – SAIFI, a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, întrucât, în calitatea sa a participat la luarea unor decizii cu privire la modificarea unor clauze contractuale de închiriere şi de locaţiune şi prestări servicii către instituţie.

Primar, viceprimar și consilier local, dați pe mâna procurorilor după ce ANI le-a verificat declarațiile de avere

Articolul precedentProiectul „România Educată” vine cu o serie de noutăți
Articolul următorMinistrul Mediului, după explozia de la Tg. Mureș: „Trebuie să aflăm rapid dacă este doar o coincidență”