Sursa foto: Pixabay

Potrivit unui studiu realizat de Reveal Marketing Research, 3 din 10 români nu reușesc să pună bani deoparte, în special cei între 45 și 55 de ani (41%) și cei cu venituri mici (38%), informează Adevărul.

De asemenea, românii cu venituri medii (36%) susțin că vor economisi mai puțin decât până acum din cauza creșterii prețurilor de anul acesta. Printre cei mai responsabili se numără tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani.

Conform sondajului, 14% dintre ei susțin că vor economisi mai mult pe viitor, față de totalul eșantionului (8%).

Jumătate dintre români ar prefera să utilizeze soluţiile de economisire oferite de către bancă

Peste jumătate dintre români ar prefera să își depună economiile într-un depozit sau cont de economii. Mai mult, în cazul persoanelor de până în 35 de ani, percepția s-a modificat semnificativ. Anul acesta se evidențiază o creștere cu peste 20 de procente în ceea ce privește preferința celor tineri de a depune banii într-un cont bancar ( de la 33% la 54%)

Aproape 30% dintre români au declarat că optează pentru metoda clasică de economisire, păstrarea banilor la saltea, persoanele cu venituri mici intrând în această categorie.

Și interesul față de bursă a crescut considerabil în 2022 față de anul trecut. Dacă în 2021, doar 4% dintre români erau interesați să investează la bursă, anul acesta cifra a ajuns la 11%.

Persoanele cu venituri mari au declarat că ar prefera investirea economiilor în detrimentul economisirii banilor.

De asemenea, persoanele de peste 45 de ani cu venituri medii (55%) susțin că vor utiliza tot mai puțin banii cash pe viitor, iar cei cu venituri mari, procentul ajunge să fie de 66%.

Citește și articolul: PSD și PNL își dau mâna: Primii bani din Programul „Anghel Saligny” urmează să ajungă la primării

Articolul precedentRevolut a picat. Milioane de români au fost afectați
Articolul următorOana Ozmen, deputată USR, trece la PNL
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.