Sursa foto: Youtube ( captură video)

Camerele video dintr-o pensiune din Predeal au surprins un „altfel de client” ce a decis să intre în clădire fără permisiunea nimănui, informează Observatorul Prahovean.

Este vorba despre un urs ce a făcut o „vizită” neașteptată pe Bulevardul Libertății din stațiune, animalul deschizând ușa de două ori.

Odată intrat în clădire, speriat de zgomotul ușii, ursul a ieșit, dar nu s-a dat bătut și a mai aruncat o privire după ce a deschis ușa a doua oară.

Cei mai mulți urși sunt în Covasna, Harghita, Mureș și Brașov

În urmă cu o săptămână, city-managerul stațiunii Sinaia, Marian Panait, a postat pe o rețea de socializare mai multe fotografii cu o ursoaică și doi pui de pe terasa casei sale.

Bărbatul a sunat la 112, iar oamenii legi au intervenit pentru a îndepărta animalele sălbatice.

„Au venit la ceas de seară tocmai când mă pregăteam de un curs. Am crezut că Panda calcă mai apăsat. Eram într-un apel când am zis ..”stai că am urși pe terasă. Acum știu unde dispare mâncarea Pandei. Nu-i de glumă! Senzația de ursoaică cu pui la ușa ta crește pulsul. Îmi sunt tare dragi dar nu așa. Am apelat 112 – mulțumesc jandarmilor și polițiștilor“, a scris a scris city-managerul stațiunii Sinaia.

Nu este prima dată când urșii coboară din păduri și sunt surprinși de oameni pe străzi, în căutare de mâncare. De altfel, cele mai multe cazuri de oameni atacați de urși s-au înregistrat în Covasna și Harghita.

La nivel național, potrivit unui raport al Ministerului Mediului din 2019, trăiesc peste 7 mii de urși, cei mai mulți fiind în Brașov, Mures, Harghita și Covasna.

În urmă cu câteva săptămâni, Ministerul Mediului a anunțat că primarii localităților frecventate de urși pot decide împușcarea lor dacă devin periculoși. Ordinul dat acum de ministrul Barna le permite primarilor să acţioneze și în extravilan.

Citește și articolul: Românii postează fotografii făcute în pădure, cu urmele urșilor, deși pădurea este habitatul natural al animalelor sălbatice

Articolul precedentMedvedev, despre cei care nu simpatizează Rusia: ”Sunt nenorociți și tocilari”
Articolul următorPlajele din România sunt mai curate, dar turiștii ”omit” să arunce la coș deșeurile pe care le produc
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.