Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu ( captură video)

Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat, miercuri seară, că noua criză internă din PNL l-a îngrijorat din cauza problemelor ce ar fi putut apărea în coaliția de guvernare.

„Mie mi-a fost frică de această nouă criză în interiorul PNL, s-ar putea să ne fi stopat adoptarea acestor măsuri (pachetul de măsuri «Sprijin pentru România» – n.r.). Dar se pare că e depăşit momentul”, a spus Ciolacu, potrivit news.ro.

De asemenea, președintele PSD a declarat că demisia lui Cîțu din fruntea partidului și discuțiile ce au avut loc în interiorul PNL „e o problemă a dânșilor”, acesta precizând că important este continuarea programului de guvernare.

„Eu şi colegii mei am învăţat din greşelile PSD”

„N-am avut discuţii, n-am curiozităţi, e o problemă a dânşilor, internă… Mie ce-mi pare rău, stau şi mă uit acuma, era unu atacat că îşi omoară toţi prim-miniştrii şi ce nenorocire era, parcă văd acelaşi film. Eu ce vă promit dvs este că eu şi colegii mei am învăţat din greşelile PSD”, a mai spus Ciolacu.

Liderul PSD a reamintit că din mai 2023,  funcția de premier va fi preluată de către social-democrați, afirmând că dacă Nicolae Ciucă va deveni președintele PNL, „cu certitudine de sută la sută”, postul de prim-ministru în va reveni PSD anul viitor.

„Cine va fi desemnat de către PSD… în acest moment, sunt eu desemnat, dar mai avem un an de zile. Dar cu certitudine (…) dacă Nicolae Ciucă va deveni preşedintele PNL, din mai 2023 funcţia va fi preluată de un prim-ministru al PSD. Este şi normal să fie aşa”, a fost de părere Ciolacu.

În încheierea mesajului său, președintele PSD a precizat că „nu mai există nicio crăpătură că acest lucru ( numirea unui social-democrat în funcția de premier) nu se va face.

Reamintim că Nicolae Ciucă și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al PNL, după ce Florin Cîțu și-a dat demisia.

Citește și: Ciolacu, despre discursul lui Zelenski în Parlament: „Este un lucru foarte important”

Articolul precedentVești bune pentru șoferi. Prețul petrolului a înregistrat cea mai mare scădere din ultimele trei săptămâni
Articolul următorUn primar din România cere încetarea exercițiilor militare
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.