Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu ( captură video)

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, că discursul lui Zelenski este „un lucru foarte important” deoarece vorbim de „un președinte al unui stat suveran atacat de Rusia.”

Liderul social-democrat a spus că în acest moment, în Ucraina are loc un genocid, precizând că președintele Federației Ruse trebuie adus în fața justiției și judecat pentru crime împotriva umanității.

„Eu nu mai am nicio reţinere să spun că Putin este un criminal de război, cred că drumul diplomatic, nu cel de Facebook, şi încercarea pe Facebook de a ne face imagine, este cea normală”, a spus Marcel Ciolacu.

„Aşa se lucrează într-un stat dmeocratic”

De asemenea, acesta a mai declarat că mesajul pe care președintele ucrainean îl va transmite Parlamentului vine într-un context în care siguranța europeană este amenințată, din nou, de către Rusia.

Mai mult, Ciolacu consideră această intervenție a lui Zelenski una „normală”, deoarece așa se „întâmplă într-un stat membru al Uniunii Europene.”

„Eu nu vorbesc de respectat, este vorba de o diferenţă de abordare a unui moment atât de important, cum ar fi discursul domnului preşedinte Zelenski în Parlamentul României”, a afirmat liderul PSD.

Întrebat când va avea loc acest discurs, Ciolacu a precizat că este posibil ca astăzi, președintele ucrainean să se adreseze parlamentarilor români.

Reamintim că știrea inițială despre discursul lui Volodimir Zelenski din Parlament a fost transmisă de Pavel Popescu, deputat PNL. Acesta a precizat în urmă cu câteva zile că lupta ucrainenilor este o luptă pentru libertate și pentru toate statele care iubesc pacea.

Ciolacu a vorbit, de asemenea, despre măsurile pe care coaliția de guvernare le va discuta în următoarele zile. Ciolacu a precizat că s-au găsit fondurile necesare pentru voucherele de 50 de euro ce vor fi oferite românilor ce au o situație financiară precară.

„Considerăm cu toții că prioritatea numărul unu sunt măsurile pentru români. Sunt unele deja convenite cu primul ministru. Am găsit anumite sume din bani europeni pentru a realoca acestea către voucherele pentru alimentele de bază. Avem și o valoare de 700 de milioane de euro. Mergem în logica celor 50 de euro la fiecare două luni”, spus Ciolacu în fața sediului PSD.

Totodată, liderul social-democrat a vorbit și despre demisia lui Cîțu.  „Eu sper că acest nou scandal din interiorul PNL să nu afecteze coaliţia si actul de guvernare. După ultimele discuţii avute cu prim-ministrul, consider că suntem într-o logică normală, în rest, sunt problemele interne ale PNL”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre PNRR: „Nu se va bloca”

Articolul precedentAverile miliardarilor americani au crescut pe timp de criză
Articolul următorKelemen Hunor, după victoria lui Viktor Orban la alegerile parlamentare: „Interesele maghiarilor din România şi Transilvania vor fi importante pentru Guvernul Ungariei”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.