Foto: Armata Română
Foto: Armata Română

Primarul orașului Sfântul Gheorghe, Antal Arpad, a trimis o scrisoare ministrului Apărării prin care cere încetarea exercițiilor militare ce au loc în apropierea orașului.

Edilul susține că împușcăturile puternice ce se aud de zile îi sperie pe localnici, precizând că mulți dintre aceștia nu știu ce se întâmplă.  

De asemenea, Arpad e de părere că e nevoie de o informare a populației când se desfășoară astfel de exerciții.

Exercițiile militare din apropierea orașului Sfântul Gheorghe și teama localnicilor

„(…) Dacă informăm oamenii din timp, aceștia nu vor fi speriați de sunetul armelor. În același timp, aș dori să rog oamenii să nu intre în panică și să nu se sperie”, a scris primarul pe o rețea de socializare.

Potrivit G4media, militarii români au desfășurat mai multe exerciții de la începutul săptămânii cu muniție de manevră, la Sfântul Gheorghe, în poligonul Păiș. La această instrucție colectivă au participat militari din cadrul Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” și militari din cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi.”

Aceștia au participat la un exercițiu de luptă pe brațul Sfântul Gheorghe din Delta Dunării, simulând un atac terestru și din aer. Din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina, brațele Deltei Dunării sunt atent monitorizate. Antrenamentul a avut loc în raionul fluvial Mahmudia – Băltenii de Sus, de pe Brațul Sfântu Gheorghe.

Șapte nave militare fluviale și zece ambarcațiuni rapide de asalt au participat la exercițiu. Mai mult, pe brațul Sfântul Gheorghe a ajuns și o infanterie marină și un pluton de infanterie de la Brigada9 Mecanizată.

 „Acordăm o importanță deosebită evacuarii răniților sau tratării în funcție de gravitatea rănilor. Putem proceda la primul ajutor pe câmpul de luptă sau la evacuarea răniților de urgență, aerian sau terestru”, a declarat în urmă cu câteva zile colonelul Marius Gheorghescu, potrivit Știrile PRO TV.

De asemenea, reprezentanții Garnizoanei Sfântu Gheorghe au precizat că au fost prezenți și batalioanele subordonate celor două brigăzi de vânători de munte, Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” și  Brigada 2 Vânători de Munte „SARMIZEGETUSA.”

Citește și: Războiul ruso-ucrainean se apropie de sfârșit. Armata rusă nu mai dispune de stocuri de alimente și muniție

Articolul precedentPSD nu mai are răbdare. Ce se va întâmpla cu funcția de premier din 2023  
Articolul următorIncendiu la Spitalul de Psihiatrie din Roman
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.