Foto: Facebook

Amintindu-și că astăzi este Ziua Internațională a Sanatații, fostul edil al Capitalei, actual senator, Gabriela Firea a ridicat problema rațiilor de mâncare din spitale, adresându-se într-o scrisoare deschisă modernă, atât premierului Florin Cîțu, cât și ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. „Indiferent de specializarea lor, fie că sunt medicii ATI, pneumologi, nutriționiști, doctorii susțin că o alimentație de calitate este esențială în vindecarea pacienților diagnosticați cu COVID-19”, a scris Firea pe Facebook.

Gabriela Firea: „Situația în spitalele din România este neschimbată din 2018, an în care fost majorată ultima oară alocația de hrană pentru bolnavii internați”

Astfel, Gabriela Firea amintește de declarația managerului Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, cea care a mărturisit în urmă cu două zile că un pacient Covid primește zilnic hrană în valoare de 10 lei, în acești 10 lei fiind incluse toate cele trei mese.

Primăriile orașelor din țară cer Ministerului Sănătății bani prin PNRR pentru spitale

Amintiri de la Primăria Generală și soluția unui fost primar

„Am propus, în calitate de Primar General, atât în 2018, cât și în 2019, dublarea nivelului alocațiilor de hrană pentru pacienții internați în cele 19 spitale de care răspundea Primăria Capitalei. Pacienții internați în aceste spitale au beneficiat deci de hrană mai bună, mai proaspătă, mai variată, care i-a ajutat să lupte mai bine cu boala.Săptămâna trecută, după discuții cu grupul consilierilor PSD, am elaborat proiectul care prevede ca această dublare a valorii alocației de hrană să se aplice și în 2021. Dacă actuala conducerea Primăriei Generale este de acord, va fi discutat în prima ședință din luna aprilie a Consiliul General al Municipiului București. Autoritățile locale au această posibilitate, de a majora valoarea alocației de hrană pentru spitalele din subordinea lor. Dar, de foarte multe ori, bugetul de care dispun nu permite promovarea unei astfel de măsuri. În plus, prețurile produselor alimentare au crescut, iar această majorare nu a generat și actualizarea nivelului pentru alocațiile de hrană. Consider că revine Ministerului Sănătății obligația de a propune Guvernului, urgent, majorarea nivelului alocației de hrană pentru toți pacienții internați în spitalele din România.Vă solicit să ne comunicați dacă și când veți promova acest act normativ.În cazul în care nu veți promova în regim de urgență această Hotărâre de Guvern, vă solicit să ne informați care sunt motivele care stau la baza deciziei dvs.Solicit raspuns scris”, a mai spus Gabriela Firea pe Facebook.

Articolul precedentPoliția de Frontieră din Constanța are două drone noi de supraveghere
Articolul următorClotilde Armand: „Observ că unii angajați din Primăria Sectorului 1 au impresia că sunt în vacanță”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.