Foto: Poliția de Frontieră

Poliția de Frontieră din județul Constanța a anunțat că a achiziționat două noi drone, menite să supravegheze coasta Mării Negre. Printre altele, dronele vor avea misiunea de a repera cazurile de braconaj din Marea Neagră.

Aparatele de zbor au fost lansate de la Grupul de Nave Mangalia

Cele două noi gadget-uri care arată ca niște elicoptere în miniatură beneficiază de un sistem de înaltă perfomanță și permit operarea în limita maximă a 200 km, în larg, beneficiind, de asemenea, de durată mare de funcționare. „Sistemul este unul performant, dotările sale tehnice permițând să fie operat pe o distanță de 200 de kilometri de la locul de lansare pentru o perioadă de șase ore, indiferent de condițiile hidro meteorologice”, a declarat Ionel Pavel, comisar șef în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Constanța.

Constanța: cadavrul unui bărbat a fost găsit într-un canal

Dronele au abilitatea de a înregistra, colecta, analiza și transmite informații din zona de competență a României la Marea Neagră, anunță EuropaFM. În plus, vorbim, în acest caz, despre date transmise în timp real.

„Serviciul care operează sistemul în cauză este unul complex, compus din punct de comandă și control la sol, gestionarea datelor și informațiilor primite in timp real,  asigurarea comunicării ce Centrul de Comandă și Control al SCOMAR și cu unitățile de trafic aerian”, a mai spus acesta, potrivit sursei citate anterior.

Cele două drone au fost puse la dispoziția Poliției de Frontieră de către Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă.

Articolul precedentA început demolarea spațiilor comerciale de la metrou
Articolul următorFirea cere PMB să rezolve situația rației mici de hrană din spitalele bucureștene
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.