PAUR va depune un proiect de lege privind „alerta”

România se află într-o continuă stare de alertă, din 15 mai 2020, după două luni de stare de urgență

Liderul Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (PAUR), George Simion a anunțat, miercuri, că formațiunea strânge semnături pentru depunerea unui proiect de lege privind limitarea stării de alertă la numai 90 de zile. Mai mult, ca aceasta să fie stabilită prin votul Parlamentului, nu printr-o decizie a Guvernului.

„Vom face un an de zile de când se tot prelungeşte starea de alertă şi Parlamentul nu este întrebat. Tocmai de aceea, depunem astăzi acest proiect de lege, pentru ca starea de alertă la 90 de zile să fie votată în Parlament, astfel încât să nu poată fi prelungită. Astăzi strângem semnăturile, am cerut sprijin şi de la ceilalţi parlamentari, ne-am dus către cei de la PSD, dar nu au vrut să semneze”, a precizat Simion, într-o conferinţă de presă, la Palatul Parlamentului.

PAUR, primii contestatari ai restricțiilor venite „la pachet” cu starea de alertă  

Potrivit lui George Simion, iniţiatorul proiectului este deputatul gălățean Lilian Scripnic, iar propunerea legislativă va fi semnată de peste 20 de parlamentari ai partidului.

„După cum s-a văzut în ultima săptămână, PAUR este singura opoziţie la aceste măsuri de restricţie care nu au nicio justificare. Toată lumea în spaţiul public sesizează că măsurile nu sunt justificate, că nu au o fundamentare, că nu sunt susţinute de specialişti, dar nimeni până acum nu îndrăznea, cel puţin la nivelul Parlamentului, să conteste aceste măsuri. Nu e nicio problemă, le vom contesta noi. Deputatul PAUR de Galaţi Lilian Scripnic a iniţiat o lege pentru a nu mai permite Guvernului să prelungească starea de alertă sine die”, a spus George Simion.

Din 14 martie 2021 a fost prelungită starea de alertă, pentru 30 de zile, iar din 25 martie, ca urmare a evoluției epidemiologice a fost adoptată o Hotărâre de Guvern ce prevede modificările restricțiilor, unde principala schimbare era cu privire la intervalele orare în care se aplică restricțiile de circulație pe timp de noapte.

George Simion, în umbra lui Șoșoacă

Articolul precedentGermania ar putea intra într-un lockdown „scurt și dur”
Articolul următorArafat vrea ca spitalele din România să fie ca cele din Germania