droguri litoral

Poliţiştii şi jandarmii, sub coordonarea DIICOT, au găsit şi ridicat vineri şi sâmbătă peste 130 kg de droguri pe plajele de pe litoralul românesc, anunţă Poliţia Română.

131 de kilograme de droguri au fost găsite şi ridicate în ultimele două zile de poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi, sub coordonarea DIICOT, pe litoralul Mării Negre. Căutările de pachete susceptibile de a conţine droguri continuă şi duminică.

Poliţiştii au reiterat avertismentul către oameni să nu deschidă pachetele pe care le găsesc pe plajă şi să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete, deoarece acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viaţa. Pe 29 martie 2019, procurorii DIICOT au adus la sediul central din Capitală saci întregi de cocaină găsiţi într-o şalupă din Delta Dunarii, drogurile având o valoare estimată pe piaţă de 300 de milioane de euro. Anchetatorii au fost sesizaţi după ce, pe raza unei localităţi din judeţul Tulcea, dintr-o dubiţă înmatriculată în România a căzut un pachet ambalat conţinând un kilogram de cocaină, cu puritate de 90%. Apoi ancheta poliţiştilor şi a procurorilor a dus la descoperirea a aproape o tonă de cocaină, în interiorul unei bărci de pe malul Mării Negre, la Sfântu Gheorghe. Întreaga captură de cocaină avea o puritate de 90%, anunţa atunci procurorul-şef DIICOT Felix Bănilă, care preciza că, pe piaţa drogurilor, la momentul vânzării, această cantitate urma să fie triplată, prin combinarea cu diferite substanţe.

Articolul precedentLui Kelemen Hunor i-a fost interzisă intrarea în Ucraina. Scandal diplomatic
Articolul următorSorina Pintea:”dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală”