kelemen hunor ucraina
Kelemen Hunor (Foto: Facebook)

Ministerul maghiar de Externe l-a convocat pe ambasadorul ucrainean la Budapesta într-o întâlnire specială care va avea loc luni, după ce preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a fost împiedicat sâmbătă să intre în Ucraina.

Kelemen a informat pe reţelele de socializare online că i-a fost interzisă intrarea în Ucraina timp de un an şi jumătate, fără nicio explicaţie, în timp ce se pregătea participe la a 30-a aniversare de la înfiinţarea Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului maghiar de Externe, Tamas Menczer, a declarat pentru MTI că această interdicţie este „inacceptabilă” şi „împotriva Ungariei”. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că nu a folosit paşaport maghiar la punctul de frontieră cu Ucraina, aşa cum a spus ambasadorul acestei ţări la Bucureşti, şi îi cere acestuia să prezinte documentele care au interzis, în trecut, accesul său în Ucraina. Potrivit unei postări, sâmbătă, pe Facebook, Kelemen Hunor consideră reacţia ambasadorului Ucrainei la incident ca fiind una „nepotrivită”. „Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Oleksandr Bankov, printr-o apreciere nepotrivită a incidentului de astăzi afirmă că am încercat să intru în Ucraina cu paşaport maghiar. Nu am fost în Ucraina în ultimii douăzeci de ani şi nu am folosit niciodată paşaport maghiar. Pot prezenta documentele incidentului de astăzi. Cer Ambasadorului Ucrainei la Bucureşti, Oleksandr Bankov, să prezinte, la rândul său, documentele care au interzis, în trecut, accesul meu pe teritoriul Ucrainei”, a arătat Kelemen.

Articolul precedentToader, mesaj sfidător la adresa lui Dragnea: o ordonanţă de urgenţă nu poate fi adoptată în lipsa urgenţei
Articolul următorOperațiune de amploare pe litoral. Peste 130 kg de droguri au fost ridicate de pe plaje