tudorel toader ordonante
Foto: Facebook

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, precizează sâmbătă seară, pe Facebook, că o ordonanţă de urgenţă nu poate fi adoptată în lipsa urgenţei și reia post-script-umul potrivit căruia va şterge postarea respectivă în termen de o oră.

„O simplă precizare! În lipsa urgenței, nu poate fi adoptată o Ordonanță de Urgență!”, a scris pe Facebook Tudorel Toader.

Ulterior, ministrul a mai venit cu o precizare. „O simplă… clarificare ! Afirmaţia din ultima postare este valabilă, după cum, valabilă a fost şi afirmaţia din 2 aprilie. Deosebirea: Astăzi mă refeream la cerinţa generală pentru adoptarea unei OUG. Pe data de 2 aprilie mă refeream la urgenţa modificării Cp şi a Cpp, în acord cu numeroasele decizii de neconstituţionalitate a unora dintre prevederile în vigoare, precum şi pentru transpunerea Directivelor privind confiscarea extinsă, respectiv, consolidarea prezumţiei de nevinovăţiei ! PS: acest mesaj va fi şters peste 30 de minute !”, a scris Toader. Întrebat de un internaut de ce şterge mesajele, ministrul Justiţiei a replicat: „Am mai răspuns la această intrebare: Există riscul înțelegerii mesajului !!!”.

Reacţia vine în condiţiile în care preşedintele PSD Liviu Dragnea l-a avertizat pe Tudorel Toader că nu mai poate continua aşa, anunţând de luni bune ordonanţe, dar fără să facă nimic. „Pentru ce era acest teatru? Domnul Toader să înţeleagă că nu mai poate continua aşa. Să înceteze cu atitudinea. Intenţia era să intre în dezbatere din ianuarie şi să discutăm 3 luni şi a tot anunţat că va da ordonanţe. Şi nu le-a dat şi cred că nu are intenţia să le dea. Să termine cu asta. Parlamentul începuse finalizarea după decizia CCR, a fost greşeala PSD că a crezut că vor da unii aceste coduri prin ordonanţe”, a declarat vineri Liviu Dragnea, la Călăraşi. Liderul PSD a mai spus că decizia este la premier. „Să meargă la Bruxelles cu 7-8 articole, într-o mare umilinţă. În ceea ce priveşte codurile, Parlamentul să îşi urmeze cursul. Aceste legi trebuie să fe finalizate. Guvernul trebuie să se ocupe de programul de guvernare.Nu putem să lăsăm să se discute despre teme parazit luni de zile”.

Articolul precedentUPDATE Fiul lui Andrei Pleșu a fost plasat sub control judiciar într-un dosar de trafic de droguri
Articolul următorLui Kelemen Hunor i-a fost interzisă intrarea în Ucraina. Scandal diplomatic