fiul lui Andrei Plesu

Fiul lui Andrei Pleşu, Mihai Pleşu, implicat într-un dosar de trafic de droguri, a fost reţinut pentru 24 de ore. În această cauză, au mai fost reţinute alte cinci persoane.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Mihai Pleşu avea în Bucureşti o plantaţie de cannabis, pe care o creştea împreună cu un alt bărbat, vizat şi el în dosar. Comercializarea drogurilor era făcută de regulă la el în apartament, iar cannabisul era ascuns fie în casă, fie în maşină.

UPDATE Fiul lui Andrei Pleșu a fost plasat sub control judiciar

Fiul lui Andrei Pleşu, Mihai Pleşu, implicat într-un dosar de trafic şi consum de droguri, a fost eliberat şi va fi cercetat sub control judiciar. Măsura a fost dispusă pentru 60 de zile. Judecătorii au respins măsura arestului preventiv pentru toate cele opt persoane implicate în dosar.

Codul pentru fiecare gram de cannabis era „1 minut”, spun sursele judiciare. De exemplu, când Mihai Pleşu era sunat de consumatori, aceştia spuneau că vin la el „pentru 15-20 de minute”, ceea ce însemna că vor să cumpere 15-20 de grame de cannabis. Potrivit sursei citate, iubita lui Mihai Pleşu s-a prezentat la DIICOT Bucureşti, însă nu a fost audiată. Femeia a venit cu copilul pe care-l are cu Mihai Pleşu, urmând să dea declaraţii la o dată ulterioară.

În aest dosar, procurorii DIICOT Iaşi au făcut opt percheziţii domiciliare în Bucureşti, Iaşi şi în comuna Probota, judeţul Iaşi, căutând suspecţi vizaţi de infracţiuni de trafic de droguri de risc în formă continuată şi trafic de droguri de mare risc în formă continuată. Anchetatorii s-au sesizat încă din 17 septembrie 2018, cu privire la faptul că mai multe persoane din judeţul Iaşi vând droguri de risc – cannabis (skunk) şi droguri de mare risc – comprimate de ecstasy (MDMA) mai multor consumatori din oraş.

Procurorii arată faptul că o suspectă comercializa cannabis pentru 60-70 lei/gram, iar în perioada când în municipiul Iaşi se organizau, în diferite cluburi, evenimente muzicale, în principal cu specific tehno, ea se aproviziona şi cu cantităţi de comprimate ecstasy (MDMA) pentru a le vinde. Potrivit cercetărilor, unul dintre suspecţii care domiciliază pe raza judeţului Iaşi a mers periodic în Capitală, de unde s-a aprovizionat, de la un alt suspect, cu diferite cantităţi de droguri pe care mai apoi le-a transportat în Iaşi, pentru a le vinde. „S-a reţinut faptul că suspectul care locuieşte pe raza municipiului Bucureşti a reprezentat principala sursă de aprovizionare cu droguri pentru dealer-ul din judeţul Iaşi, acesta întreprinzând totodată demersuri pentru înfiinţarea unei culturi de ilicite de cannabis de tip in-door sprijinit fiind în aceste activităţi şi de către concubina sa care cunoaştea toate detaliile legate de activităţile infracţionale derulate, sprijinindu-l şi implicându-se în mod direct prin intermedierea unora dintre tranzacţii, suport financiar, comunicarea anumitor aspecte persoanelor din legătura infracţională, aceasta fiind la rândul său consumatoare de droguri”, arată DIICOT.

Articolul precedentAsociaţia 15 Noiembrie 1987 despre Augustin Lazăr: acţiunea actualului procuror general -neîndoielnic, în mod direct şi nemijlocit una de poliţie politică
Articolul următorToader, mesaj sfidător la adresa lui Dragnea: o ordonanţă de urgenţă nu poate fi adoptată în lipsa urgenţei