Sursa: Facebook

Mihai Sandu Niță, fost prefect în Guvernul Dăncilă, este acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, fiind trimis în judecată la finalul lunii trecute.

Alături de acesta, alte șase persoane au fost trimise în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, totul având legătură cu cu dreptul de proprietate asupra unui imobil. Printre aceștia, și un fost primar, dar și alți funcționari ai Instituției Prefectului Ilfov.

Este vorba despre Ștefan Condu – fost primar al comunei Dobroești, județul Ilfov, pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual în formă continuată, Eugen Stan – la data faptelor șeful serviciului juridic din cadrul instituției prefectului, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, Dragoș Emil Anghelescu – la data faptelor funcționar în cadrul instituției, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual și complicitate la fals intelectual în formă continuată, și Iuliana Nedelcu – la data faptelor funcționar în cadrul instituției, pentru fals intelectual și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Totodată, inculpați în dosar sunt și angajați ai Primăriei Dobroești – secretarul Adrian Dumitrescu, care va fi judecat pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual în formă continuată, și Gabriela Culicov, funcționar al biroului Registru Agricol pentru fals intelectual. Ultimul inculpat din dosar este o femeie, acuzată de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Acuzațiile aduse de DNA sunt pentru fapte comise în toamna anului 2019, când Niță încă era reprezentant al Guvernului în teritoriu. Social democrat ca vocație, Niță a fost prefect timp de opt luni în Guvernul Dăncilă, începând cu martie 2019. Ulterior, a candidat din partea PSD pentru a fi președinte al Consiliului Judetean Ilfov, la alegerile locale din 2020. Acum este doar inculpat, acuzat de fapte de corupție:

La data de 01 noiembrie 2019, inculpatul Niță Mihai Sandu, în calitate de prefect al județului Ilfov, cu încălcarea dispozițiilor legale, a emis un ordin prin care s-ar fi constatat dreptul de proprietate al persoanei fizice trimise în judecată în prezenta cauză, asupra unui imobil situat în comuna Dobroești, județul Ilfov (teren în suprafață de 157 mp și două corpuri de casă în suprafață de 74 mp respectiv 15 mp).

Anterior, în contextul menționat mai sus, ceilalți șase inculpați, funcționari publici, ar fi întocmit, semnat și avizat documentația oficială care conținea înscrisuri false și incomplete, atestând prin aceasta că sunt îndeplinite condițiile legale pentru constatarea dreptului de proprietate.

Demersurile menționate mai sus s-ar fi desfășurat în condițiile în care inculpații, funcționari publici, cunoșteau că persoana beneficiară a ordinului emis în condițiile de mai sus se afla în litigiu cu persoanele care locuiau la adresa respectivă. Mai mult, toți inculpații cunoșteau faptul că persoanele respective locuiau la acea adresă de mai bine de 40 ani.
La data de 16 decembrie 2019, “noul proprietar” ar fi
vândut imobilul pentru suma de 16.000 euro”.

Articolul precedentPandemia anulează „Hora Unirii” de la Iași
Articolul următorFostul primar al Timișoarei,Nicolae Robu, a lăsat administrația. Vrea să devină „star”