Sursa foto: PS News

Din cauza valului cinci al pandemiei, manifestarea populară de la Iași, programată pe 24 ianuarie, nu va mai avea loc, a anunțat primarul Mihai Chirica.

Cu toate acestea, edilul a menționat că vor fi organizate evenimente de mai mică amploare pentru a limita răspândirea coronavirusului.

„Azi suntem la o rată de incidenţă de 0.64, iar ritmul de creştere este unul accelerat. În zece zile vom atinge cel puţin 1,4. Iar noi suntem cu trei săptămâni înainte de momentul 24 ianuarie. Nu se întrevede o scădere a infectărilor. Deci nu se mai pune problema organizării unei manifestări populare“, a afirmat edilul ieşean Mihai Chirica într-o conferință de presă susținută vineri, 7 ianuarie.

Pandemia de coronavirus și evenimentele dedicate Unirii lui Cuza

De asemenea, primarul de la Iași a îndemnat populația să se vaccineze împotriva COVID-19 pentru a limita răspândirea virusului. Ba mai mult, el s-a dat exemplu, precizând că s-a imunizat și sanitar, dar și politic.

Totodată, edilul a cerut locuitorilor să aibă încredere în autorități, în special în această perioadă dificilă, unde numărul cazurilor de COVID-19 este într-o continuă creștere din cauza variantei sud-africane Omicron.

„Valul cinci vine şi vine repede. Haideţi să ne vaccinăm ca să nu umplem ATI-urile de bolnavi şi să dăm apoi vina pe autorităţi. Sunt vaccinuri, sunt centre de vaccinare. Uitaţi-vă şi la mine. Sunt vaccinat în toate sensurile, şi politic şi nepolitic, şi sanitar. Uitaţi că sunt în picioare“, a concluzionat Mihai Chirica, relatează news.ro.

Reamintim că anul trecut, la apelul Asociației „Împreună pentru A8”, zeci de persoane s-au adunat în Piața Unirii din Iași, la 162 de ani de la Mica Unire, să ceară realizarea autostrăzii A8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni.

„Hai să dăm mână cu mână pentru Autostrada UNIRII – A8!”, a fost apelul asociației care a precizat în acea perioadă că proiectul autostrăzii a fost abandonat de cei de la CNAIR.

La manifestația populară de anul trecut au participat peste 1.000 de oameni, iar unul dintre participanți a aruncat cu iaurt spre primarul Mihai Chirica.

Ceremonia care a marcat evenimentele dedicate Unirii lui Cuza a fost restrânsă, urmată de depuneri de coroane.

Mihai Chirica, audiat iarăși de procurori, în legătură cu un tun imobiliar

Articolul precedentSIIJ va fi desființată până la sfârșitul lunii martie . Ce planuri are ministrul Justiției
Articolul următorFostul prefect de Ilfov, acuzat de abuz în serviciu în legătură cu dreptul de proprietate asupra unui imobil
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.